Universităţile de stat din Iaşi, obligate să nominalizeze candidaţi noi pentru comisiile CNATDCU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Ministerului Educaţiei şi Cercetării au trimis astăzi o circulară către toate instituţiile de învăţământ superior din ţară, prin care le-a cerut să numească noi membrin în forul titular.

Potrivit recomandărilor şefilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, la Bucureşti trebuie să ajungă până pe data de 4 iulie listele complete cu nominalizări pentru comisiile Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) trimise de fiecare universitate de stat din România.

Rectorii universităţilor din Iaşi au cerut deja decanilor facultăţilor să nominalizeze profesori care ar putea face parte din aceste comisii. Propunerile ar urma să fie dezbătute, ulterior, în cadrul şedinţelor Senatelor fiecărei universităţi.

Unii dintre şefii universităţilor ieşene au primit vestea cu entuziasm. "E foarte bine că se întâmplă aşa. Eram complet nemulţumiţi de reprezentanţii universităţii în aceste comisii. Au fost numiţi pe vremea ministrului Funeriu, dar nu ştiu pe ce criterii. Nu se regăsea nimeni dintre cei pe care i-am nominalizat noi. Acum o să analizăm cu atenţie şi o să votăm lista cu nominalizări în Senat", a declarat Ion Giurmă, rectorul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi.

Rectorul celei mai mari universităţi din Iaşi consideră că schimbările repetate şi lipsa de continuitate a proiectelor dăunează mediului academic. "Starea agitaţie, aceste decizii intempestive se vor răsfrânge negativ asupra mediului academic. Am solicitat facultăţilor propuneri, le vom analiza în cadrul Senatului până pe data de 4 iulie. E posibil să le acceptăm, să rămână aceleaşi sau nu", a spus Vasile Işan, rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite