Universitarii ieşeni evită să se implice în scandalul doctoratului plagiat al prim-ministrului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea celei mai vechi universităţi din ţară, dar şi decanul Facultăţii de Drept de la Iaşi refuză să comenteze scandalul izbucnit cu o zi în urmă, când revista „Nature" a prezentat dovezi că premierul Victor Ponta a copiat fără să citeze jumătate din teza de doctorat.

Universitarii ieşeni se feresc să vorbească despre scandalul de plagiat în care este implicat prim-ministrul Victor Ponta, acuzat că şi-a plagiat jumătate din teza de doctorat susţinută în 2003. Spre deosebire de colegii lor de la Timişoara, care au trimis o scrisoare deschisă în care cer demisia prim-minustrului Ponta, profesorii universitari de la Iaşi refuză să facă orice fel de declaraţie cu privire la această situaţie.

Vasile Işan, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, nu vrea să comenteze pe motiv că el nu este specializat pe drept.

Iaşi: Locul întâi în „Top ruşinică“ pentru rectorul de la „Cuza“

„Nu sunt cea mai potrivită persoană pentru a-mi da cu părerea pentru că nu sunt specialist în domeniul dreptului. Chiar nu vrea să fac vreo declaraţie şi să fie interpretată politic", spune rectorul Vasile Işan.

Nici specialiştii în drept de la Iaşi nu vor să comenteze scandalul.

UPDATE Dinozaurii ilegali care au fraudat alegerile de la Politehnica din Iaşi FOTOGALERIE

„Personal, mă abţin de la orice fel de comentariu. Lumea mă percepe mai mult ca judecător decât ca profesor şi am obligaţia de rezervă", spune profesorul Tudorel Toader, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Cuza" din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite