Iaşi: „Uneori era abătut, dar nu spunea motivul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Uneori era abătut, dar nu spunea motivul”
Iaşi: „Uneori era abătut, dar nu spunea motivul”

Cel mai bun prieten al lui Teodosian povesteşte cum se comporta băiatul acuzat că şi-a ucis mama cu ciocanul

Mai citiţi:

Dezvăluiri în exclusivitate despre copilulul care şi-a ucis mama cu ciocanul (AUDIO)

Tatăl copilului care şi-a ucis mama cu ciocanul: „Eu am greşit. Nu-mi cunoşteam băiatul“ (VIDEO)

Atât prietenii, cât şi anchetatorii susţin că băiatul de 13 ani, internat acum la Socola, este deştept, calculat şi educat.

 Teodosian G. (13 ani), suspectat că şi-a omorât mama cu mai multe lovituri de ciocan pe 12 iulie, îşi petrecea cea mai mare parte a timpului în compania cărţilor şi a jocurilor pe calculator. George (12 ani), cel mai bun prieten al puştiului, susţine că acesta era un mare admirator al aventurilor din „Winnetou“ şi „Harry Potter“. Când nu citea, Teodosian obişnuia să stea împreună cu George în faţa calculatorului sau să se joace afară. 


Ne cunoaştem de nouă ani. Jocul nostru preferat  era unul online, de strategie, cu cowboys, numit The West. Îl jucam în reţea, dar câteodată trebuia să mă ajute şi pe mine, că eu nu-l prea înţelegeam”, a povestit George. Când ieşeau afară, Teodosian era ca un frate mai mare pentru el. Îl apăra de cei care încercau să-l bată şi niciodată nu îi vorbea urât.


George  şi-a văzut ultima dată prietenul vineri, cu numai două zile înainte de tragedie, când a mers împreună cu familia lui Teodosian la iarbă verde. „Am fost într-o poieniţă. Am făcut grătar, am mâncat de toate. Nu mi s-a părut supărat, chiar a fost foarte vesel, am jucat fotbal. Uneori era abătut, dar niciodată nu-mi spunea motivul”, a mai spus prietenul.


Cât timp au stat de vorbă cu el procurorii nu au putut să nu observe faptul că, în ciuda circumstanţelor, Teodosian şi-a păstrat mereu calmul. „Ne-a surprins prin faptul că este foarte deştept şi educat. Cât am vorbit şi-a ales cu foarte mare grijă cuvintele“, a spus Victor Codreanu, procurorul de caz.


Aflat acum în grija medicilor de la Spitalul de Psihiatrie Socola, Teodosian şi-a păstrat calmul, după cum povesteşte Mihai G., tatăl lui. „Nu am ajuns încă la el, dar am  înţeles de la medici că este bine şi vorbeşte liniştit cu ei. În sufletul meu nu sunt convins că el este autorul crimei“, a afirmat părintele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite