Unde putem juca tenis de masă în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii îşi pot aduce paletele personale sau pot folosi echipamentul pus la dispoziţie de proprietarii sălii. O oră de joc costă între 5 şi 10 lei.

Pasionaţii tenisului de masă care doresc să încingă un meci unu la unu sau în echipe de doi pot alege între mai multe locuri din oraş. Sala de la „Mr. Pong“, situată pe bulevardul Primăverii nr. 2, este special destinată acestei discipline şi dispune de patru mese. Preţul pentru o oră de joc este 5 lei în intervalul orar 10.00-16.30, de luni până vineri, iar până la ora 23.00, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 11.00 şi 20.00, tariful urcă la 7 lei. Mesele pot fi rezervate la numărul de telefon 0746.781.526.

Joc gratis pentru cei care fac consumaţie
Tenis de masă poate fi jucat non-stop la cele trei mese din clubul Motor, situat în campusul Tudor Vladimirescu, lângă T17. Preţul pentru o oră este 7 lei, în intervalul 4.00 - 16.00. Tarifele urcă, între orele 16.00 şi 4.00, la 12 lei de luni până joi, respectiv la 15 lei de vineri până duminică. Cine doreşte să facă rezervare poate suna la numărul 0232.279.700.

Alte două mese de tenis se găsesc în Clubul Viper, situat la subsolul din complexul Iulius Mall. Programul începe la ora 12.00 şi durează până la ultimul client. Până la ora 16.00, preţul unei ore de joc, de luni până vineri, este 6 lei, respectiv 10 lei sâmbătă şi duminică. Tariful urcă la 12 lei de vineri până duminică după ora 16.00. Mesele pot fi rezervate la numărul de telefon 0740.123.333.
Nu în ultimul rând, se poate juca tenis de masă şi în Clubul Presei, de pe strada Zmeu nr. 3, lângă Universitatea „Petre Andrei“. Programul începe la ora 17.00. Clienţii care fac consumaţie în local au acces gratuit la masa de tenis din incintă.

Inventat de britanici, dominat de chinezi
Tenisul de masă a fost jucat prima dată acum aproape 130 de ani în Marea Britanie, unde era practicat ca un joc de salon la finalul cinelor din înalta societate. Pe atunci, fileul era alcătuit din cărţi aşezate pe mijlocul mesei, iar alte două cărţi erau folosite pe post de palete pentru a plimba o minge de golf de la un jucător la altul. La începutul secolului XX au fost introduse paletele acoperite cu o suprafaţă de cauciuc. După Jocurile Olimpice de la Sidney, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a introdus nişte reguli pentru a încetini viteza jocului, cu scopul de a-l face mai viabil transmisiilor TV. În ceea ce priveşte sportivii de top, suedezul Jan-Ove Waldner a fost primul care a cucerit aurul la Campionatul Mondial, Cupa Mondială şi Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, dominaţia chinezilor la nivel mondial este de necontestat. Ca dovadă stau Campionatele Mondiale de anul acesta de la Rotterdam, unde toate probele, la masculin si feminin, au fost câştigate de sportivi chinezi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite