Unde merg ieşenii în weekend?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, de la ora 21.00, aleea centrală a Parcului Copou va fi gazda celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Luminii, organizat în alte 24 de oraşe din ţară de Organizaţia Naţio-nală „Cercetaşii României“.

Evenimentul va fi marcat pe acorduri folk, cu spectacole de lumini, dans, animaţie şi face-painting. În plus, cei care iubesc lectura vor avea ocazia să acceseze „Biblioteca Vie“. Mai mult, în cadrul evenimentului va avea loc şi o expoziţie-concurs de fotografie. 

Vineri: Maraton de foarte scurt-metraje
O nouă ediţie a deja bine-cunoscutului Festival Internaţional al Filmului de Foarte Scurt-Metraj „Très Courts” va avea loc astăzi la Iaşi. Proiecţia-maraton va începe la ora 18.00, în sala „Diotima“ a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou. Unic în lume, acest Festival promovează filmele de foarte scurt-metraj, de maxim 3 minute, realizate de profesionişti confirmaţi sau de talente încă nedescoperite.

În weekend: Acrobaţii la ieşirea din oraş
Până duminică ieşenii au ocazia de a vedea ultimele reprezentaţii ale Circului Europa. La ieşirea din oraş circul îşi asteaptă vizitatorii de două ori pe zi în weekend, de la  orele 15.00 şi 18.00. Preţul unui bilet este de 30 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii. Locul la lojă costă 40 de lei.

Duminică: Bal mascat în Copou
Costume de epocă, măşti veneţiene, promenadă pe catalige sau portretişti ce surprind cu măiestria lor. Aceasta este oferta pentru duminica aceasta a celor de la clubul de pe bulevardul Carol I, de la Super Copou. Evenimentul caritabil „Venetian Masquerade“ va avea loc cu începere de la ora 21.00, iar intrarea este de 30 de lei, bani ce vor fi donaţi tinerilor cu deficienţe locomotorii din cadrul asociaţiei Club Sportiv „Iaşi 21“.

De luni: Festival de film românesc
La începutul săptămânii viitoare Asociaţia Studenţilor Jurnalişti cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor organizează, în cadrul celei de-a opta ediţii a FEstudIS, festivalul „Serile Filmului Românesc“. Pe parcursul a cinci seri vor rula doar filme româneşti, dintre cele mai noi sau mai premiate pelicule. După vizionarea producţiilor autohtone, invitaţii prezenţi, regizori şi actori, vor purta o discuţie liberă pe baza acestora şi nu numai.

Film: „Viaţa mea sexuală”

Iubitorii filmului românesc pot viziona în această seară, la Cinematograful Victoria, pelicula „Viaţa mea sexuală”. La premieră va lua parte şi regizorul Cornel George Popa.  Filmul prezintă povestea Dorinei care lucrează într-un sex-shop din Bucureşti. Femeia se îndrăgosteşte de un bărbat, rămâne însărcinată şi naşte un băieţel pe care se chinuie să-l crească singură.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite