Un şofer ieşean va sta după gratii pentru că a împuşcat un pieton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Bălăescu (32 de ani) a fost condamnat ieri de Judecătoria Iaşi  la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru  ultraj, lovire, uz de armă neletală, deţinere sau port de armă neletală. Bărbatul a împuşcat lluna trecută un pieton.

Bărbatul poate ataca decizia instanţei. Eduard Bălăescu a fost acuzat de procurori că a împuşcat un pieton. Potrivit procurorilor, pe 1 februarie, în jurul orei 3.00 şoferul a acroşat cu maşina un tânăr care traversa bulevardul Tudor Vladimirescu neregulamentar. După impact, Bălăescu s-a dus la cel accidentat şi l-a lovit cu capul în faţă. Apoi a scos din haină un pistol cu aer comprimat şi a ameninţat două persoane care însoţeau victima.  Eduard Bălăescu a tras apoi mai multe focuri spre cei trei tineri, apoi s-a urcat în maşină şi a plecat. Unul dintre prietenii tânărului accidentat a fost împuşcat în buza superioară. Victima a sunat la Poliţie, iar Bălăescu a fost oprit în cartierul Tătăraşi. În urma recoltării de probe biologice s-a stabilit că agresorul avea o alcoolemie de 1,4 la mie.

Împuşcături al Tomeşti

Oamenii legii au mai avut de-a face săptămâna aceasta cu un pistolar. Alexandru Alexa (23 de ani) din Tomeşti a tras luni mai multe focuri de armă într-o locuinţă. Acesta a consumat băuturi alcoolice într-un bar din localitate, iar apoi a dărâmat un aparat de jocuri de noroc, la care pierduse banii. După ce a făcut un conflict cu un client, a plecat acasă de unde şi-a luat pistolul cu bile.

Citiţi şi:

Un ieşean a fost condamnat pentru că a tras cu pistolul într-un agent de pază

Iaşi: A tras cu pistolul într-un agent de pază după ce a pierdut la jocurile de noroc

De la domiciliu a a luat un pistol cu bile, deţinut fără drept şi însoţit de un prieten, a mers la locuinţa lui P. VALENTIN, unde, din stradă, a executat 4 focuri de armă în direcţia imobilului, spărgând două geamuri. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi deţinere sau portul şi uzul fără drept de arme neletale", a precizat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. Tânărul a fost reţinut de poliţişti, dar procurorii au decis să nu propună arestarea lui.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite