Un român, premiat la Jubileul Reginei Angliei pentru cercetarea în domeniul microbiologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Vania Atudorei (stânga)alături de Excelenţa Sa Foarte Onorabilul David Lloyd Johnston, Guvernatorul General al Canadei
Profesorul Vania Atudorei (stânga)alături de Excelenţa Sa Foarte Onorabilul David Lloyd Johnston, Guvernatorul General al Canadei

Profesorul Vania Atudorei, absolvent al Facultăţii de Biologie de la Iaşi în 1978, a primit Medalia Jubileului de Diamant a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Angliei şi Canadei pentru cercetarea în microbiologie.

Performanţa înregistrată în domeniul microbiologiei i-a adus profesorului Vania Atudorei admiraţia Parlamentului Federal al Canadei, care a decis să-l decoreze cu Medalia Jubileului de Diamant a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Angliei şi Canadei. Absolvent al Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" Iaşi în 1978, profesorul Vania Atudorei este un specialist de top în domeniul microbiologiei şi deţine funcţia de director general al companiei farmaceutice Sterigen din Canada.

Românul format la Iaşi a contribuit la obţinerea unor rezultate ştiinţifice de anvergură atât în Canada, cât şi în ţări din Europa, Africa, America Centrală, precum şi în ţara natală. Profesorul român mărturiseşte că o parte din meritul său i se datorează şi universităţii în care a fost format.

Casa care se construieşte în 24 de ore, inventată la Iaşi şi premiată cu aur în China

„Sunt mândru de a fi absolvent al primei Universități a României și sunt convins că înalta și riguroasă pregătire academică de care am avut șansa și privilegiul să beneficiez la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași a fost determinantă pentru a fi competitiv și competent la nivel internațional. Medalia primită din partea Parlamentului Canadei este oferită în egală măsură și Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași care mi-a dat cunoștințele și pregătirea profesională de nivel mondial", spune profesorul Vania Atudorei.

Premiu pentru oameni cu merite deosebite

Medalia Jubileului de Diamant a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Angliei şi Canadei este oferită cetăţenilor canadieni cu realizări deosebite, care contribuie la imaginea Canadei pe plan internaţional. Decoraţia se acordă ca omagiu din partea Canadei pentru competenţe şi devotament excepţional.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite