Un magistrat ieşean vrea să revoluţioneze justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Origel Cotoi candidează pentru un post la Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi-a propus să facă schimbări majore în justiţie în cazul în care va obţine funcţia.

Procurorul Origel Cotoi s-a decis să participe la alegerile din luna noiembrie pentru un post din cadrul Secţiei de Procurori deoarece este nemulţumit de activitatea CSM-ului. „Sunt nemulţumit de activitatea actualului CSM şi sunt sigur că prin obiectivele propuse în proiectul care însoţeşte candidatura mea voi putea îmbunătăţi activitatea instituţiei. Este o provocare pentru mine", a declarat ieri magistratul.

Printre obiectivele propuse de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi se numără şi plata orelor suplimentare efectuate de magistraţi, dar şi acordarea unui spor pentru cei care îşi desfăşoară activitatea la unităţile cu volum mare de muncă.

Sunt unele Parchete cu un volum foarte mare de lucru, cum este şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, unde un procuror soluţionează mii de dosare. La alte unităţi un magistrat soluţionează câteva sute de dosare. Amândoi au acelaşi salariu, ceea ce nu este corect", susţine procurorul Origel Cotoi.

Degrevarea magistraţilor de unele sarcini administrative, accelerarea procedurii de transfer, asigurarea pentru risc profesional şi crearea unui fond de întrajutorare a magistraţilor pentru cazuri de forţă majoră, stabilirea unuei poziţii clare a CSM-ului în raport cu celelalte instituţii ale statului se numără printre priorităţile magistratului.

"Este un bun profesionist şi este apreciat de colegi. Este genul de om care se implică şi căruia nu îi sunt indiferente problemele sistemului judiciar şi a colegilor magistraţi. Îl susţinem şi considerăm că are şanse la alegeri. Ne dorim în CSM şi alţi procurori decât cei din Bucureşti", a declarat Cornelia Prisăcariu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Magistratul şi-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa (judeţul Călăraşi), iar în anul 2008 a fost transferta la Iaşi. Un an mai târziu a fost numit cu delegaţie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, iar în 2010 a promovat examenul la această instituţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite