Un ieşean va juca alături de Nicolas Cage

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul care va juca alături de Nicolas Cage în Ghost Rider 2
Actorul care va juca alături de Nicolas Cage în Ghost Rider 2

Un actor de la Naţionalul ieşean a reuşit o performanţă cu care extrem de puţini români se pot lăuda. Acesta va filma alături de unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai momentului, Nicolas Cage, în lung-metrajul „Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance", programat pentru lansare în 2012.

Actorul Constantin Puşcaşu, „Ticu", pentru prieteni a ajuns „prin hazard" să îşi trimită fotografia şi portofoliul la o agenţie de casting şi să fie selectat să joace în partea a doua a unui film de succes, alături de un mare actor. „Hazardul a avut un rol mare aici.

Norocul nostru a fost că Nicolas Cage a dorit să lucreze în România", spune actorul Constantin Puşcaşu. Locaţia, spune el, a fost aleasă în funcţie de două criterii: cel financiar dar şi cel artistic.

„Echipa, aparatele, închirierea spaţiilor costă mult mai puţin aici decât în alte ţări. Ies măcar cu 25% mai ieftin. Dar nu trebuie să uităm că şcoala românească de teatru şi film este recunoscută. Singura barieră care ne opreşte să lucrăm în străinătate este limba. Ne putem rezuma doar la roluri de est-europeni, de oameni care nu sunt vorbitori nativi de limba engleză", spune actorul.

Se pare că acesta este şi cazul celui mai nou film al lui Nicolas Cage. Actorul ieşean va interpreta rolul unui personaj din Europa de Est. „Chiar primele mele replici din film sunt în limba rusă. După aceea vorbesc în engleză, dar o engleză mai stricată. Chiar ei m-au rugat să nu vorbesc foarte corect", spune Constantin Puşcaşu.

Actorul care va juca alături de Nicolas Cage în Ghost Rider 2

Cu toate acestea, actorul nu poate dezvălui foarte multe detalii despre film sau despre rolul său. „Contractele pe care le-am semnat în acest sens sunt foarte stricte", explică acesta.

„Mai avem unul"

Şansa i-a surâs actorului ieşean când echipa de filmare de la „Ghost Rider 2" a decis să lucreze în România. Atunci au ales şi o mare parte din echipa cu care aveau să colaboreze aici. Pe ieşean l-au ales chiar de la prima probă.

„Eu mi-am trimis datele la o agenţie de casting din Bucureşti. Este o casă care colaborează cu actori din toată ţara. Atunci când se face un casting pentru un film pe realizatori îi interesează o anumită figură. Noi, cei din provincie, ajungem foarte greu la un astfel de casting", spune Puşcaşu.

Astfel, ieşeanul a participat la o singură probă filmată pe care cei de la casa de casting au trimis-o la Hollywood, la producători. S-a alcătuit, apoi, o listă mai restrânsă cu actori dintre care urmau să fie selectaţi viitorii colaboratori ai lui Nicolas Cage.

„Am fost şi eu selectat pe acea listă. După aceea am dat o probă chiar cu echipa de filmare, chiar pe rolul pe care îl joc. Iniţial aplicasem pentru un altul, dar îmi e mai la inimă cel pe care îl am. Mă bucur să fiu singurul actor din provincie cu care colaborează echipa. Am fost selectat din prima. Ţin minte şi replica lor <We got another one!> (Mai avem unul! - n.r)", spune actorul.

Actorul care va juca alături de Nicolas Cage în Ghost Rider 2

Emoţii pentru filmările de la Bucureşti

Rolul ieşeanului este unul episodic şi va fi filmat la studiourile Castel Film din Bucureşti.

„Eu voi avea doar două zile de filmare, deoarece nu este un rol foarte mare. Este un lucru extraordinar că pot colabora la un astfel de proiect. Tot ce pot spune este că decorul pentru scenele mele este un birou", spune Constantin Puşcaşu. 

Din păcate, ieşeanul nu joacă în scene cu Nicolas Cage, dar a avut ocazia să-l cunoască pe acesta la una dintre petrecerile organizate de echipa de filmare. „Este o persoană foarte plăcută, lipsită de morgă. Nu a lăsat niciodată impresia că e un superstar. Este foarte deschis cu lumea", explică actorul ieşean.

Actorul care va juca alături de Nicolas Cage în Ghost Rider 2

Cu toate că are în spate peste zece ani de experienţă pe scenă, Constantin Puşcaşu se gândeşte cu emoţie la clipele în care va fi sub ochii camerelor de filmat. „Aştept cu emoţie filmările de la Bucureşti. Sper ca pe scenă să nu am emoţii", spune acesta.

CURRICULUM VITAE

Data şi locul naşterii: 31 octombrie 1967, Iaşi

A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu" Iaşi în 1994, la clasa prof. Geta Angheluţă - Sergiu Tudose.
În 1991 devine actor al scenei ieşene, unde debutează cu rolul Hamlet din piesa lui Ion Băieşu, „Nu muriţi din întâmplare".

Roluri în teatru: A jucat în peste 50 de piese de teatru la Naţionalul ieşean, precum „ D'ale carnavalului" de I. L. Caragiale, „Timon din Atena" de William Shakespeare, „Visul unei nopţi de vară" sau „ A douăsprezecea noapte" de William Shakespeare, „Livada de vişini" de A. P. Cehov, „Made in €st" de Constantin Cheianu, „Uriaşii munţilor" de Luigi Pirandello, „Zeul macelului" de Yasmina Reza sau Aici, la porţile beznei", o adaptare după Hecuba şi alte tragedii de Euripid. Este, de asemenea, protagonistul spectacolului „Iona" de Marin Sorescu, spectacol realizat de o companie privată de teatru, cu care a obţinut şi premiul pentru interpretare masculină „One man show" la Chişinău.

Limbi străine cunoscute: engleză

Hobby: şahul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite