Un ieşean va ajunge după gratii pentru că a şantajat rudele fostei iubite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Enea (34 de ani) a fost condamnat astăzi de magistraţii Judecătoriei Iaşi la 6 ani 6 luni de închisoare pentru şantaj. Sentinţa însă nu este definitivă.

Enea a ajuns în atenţia anchetatorilor în 2007 după ce i-a şantajat pe bunicii şi părinţii fostei sale iubite pentru a-şi retrage o plângere. Potrivit rechizitoriului, în 2007 o elevă s-a îndrăgostit de bărbatul care era paznic la Şcoala din Dolhasca la care aceasta învăţa. Cu toate că părinţii şi bunicii fetei s-au împotrivit relaţiei, ieşeanca s-a mutat cu Enea în casa acestuia din comuna ieşeană Popricani, unde locuiau şi nevasta şi cei doi copii ai tânărului.

Fata a fost dusă până la urmă în casa bunicilor din Fălticeni, iar bărbatul a încercat să o ia cu forţa de acolo. Pentru că a intrat în casa lor cu un pistol cu aer comprimat şi i-a ameninţat pensionarii au făcut plângere la Poliţie. De atunci Enea a început să îi ameninţe pe părinţii fetei care locuiau în Iaşi, dar şi pe bunicii acesteia şi să-i urmărească.

Pentru că i-a ameninţat că le omoară fata dacă nu îşi retrag plângerea penală, părinţii au mers şi ei la Poliţie.

Pentru că i-a persecutat pe bunici Enea a fost scos de sub urmărire penală de anchetatorii din Fălticeni şi amendat cu 1.000 de lei. În schimb procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoriei Iaşi l-au trimis în judecată pentru că i-a şantajat pe părinţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite