Un ieşean revendică un bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jaacov Aharon cere în instanţă terenul de sub un bloc din centrul Iaşului. Bărbatul stabilit în Israel a solicitat magistraţilor Judecătoriei Iaşi să oblige statul român şi Consiliul Local să îi restituie cei 1063,50 metri pătraţi de pe strada Cuza Vodă, care au aparţinut familiei lui.

În cererea adresată instanţei ieşeanul susţine că pământul, pe care se afla şi o clădire cu etaj afectată de bombardamente, a fost cumpărat de tatăl său Hain Aron în anul 1946 cu 2,3 milioane de lei.

Odată cu începerea politicii de opresiune asuprea cetăţenilor evrei  tatălui meu i-a fost naţionalizată o moară  pe care o deţinea în Iaşi, pe strada Aurel Vlaicu, iar în urma persecuţiei la care a fost supus a fost nevoit să părăsească ţara", precizează Jaacov Aharon, în plângerea adresată instanţei.

Acesta susţine că terenul şi imobilul au rămas libere, neexistând acte de preluare sau decizii administrative care să îl declare abandonat.

În absenţa oricărui act de preluare în toată această perioadă de trimp tatăl meu a rămas proprietarul de drept al imobilului în litigiu", spune bărbatul. Jaacov Aharon precizează că cererea privind moara a fost admisă în instanţă, dar pentru terenul de pe Cuza Vodă s-a respins pentru că nu putea face dovada adresei exacte sau a faptului că imobilul a fost preluat abuziv.

O expertiză cerută de bărbat a arătat că pe terenul respectiv se află  blocul A, scara A şi o parte din scara B, calea de acces în imobil şi o porţiune de spaţiu verde. Primul termen al procesului va fi pe 11 noiembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite