Un ieşean a primit 35.000 de lei daune pentru că a stat în închisoare pe nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Bouleţ a dat în judecată statul român anul trecut pentru că a stat 11 luni după gratii. Tânărul a cerut 500.000 de euro daune morale şi 14.400 de lei daune materiale.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis astăzi ca Adrian Bouleţ să primească de la statul român 35.000 de lei daune morale. „Este un prim pas. Totuşi suma este mică raportat la perioada pe care a petrecut-o după gratii pe nedrept. Vom face apel", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Adrian Bouleţ.

Potrivit rechizitoriului, pe 1 decembrie 2005 Adrian Bouleţ i-ar fi sustras lui Valeriu Bulea 195 de lei după ce acesta a părăsit o sală de jocuri mecanice din cartierul Tărăraşi.  La două săptămâni tânărul ar mai fi comis o faptă. 

Mai citiţi şi:

Iaşi: Cer 1.500 de euro pentru fiecare zi de închisoare

Un ieşean a primit daune de 3.000 de euro pentru că a stat în închisoare pe nedrept

Anchetatorii susţin că pe 16 decembrie a intrat într-un bloc de pe Aleea Rozelor şi în timp ce prietenul său, Petru Ungureanu (26 de ani) stătea la uşa imobilului, a lovit-o pe Crizantema Vornicu şi i-a furat geanta în care avea 1.700 de lei şi un telefon.

Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi în anul 2006 pentru tâlhărie, iar prietenul său pentru complicitate la tâlhărie. În timpul procesului însă Valeriu Bulea şi-a retras declaraţia şi a susţinut că nu Bouleţ i-a furat banii ci că „poliţiştii i-au indicat autorul". Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis că nu sunt suficiente probe care să-i incrimineze pe cei doi tineri şi i-au achitat în 2007. Decizia a fost menţinută şi de Curtea de Apel Iaşi şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În luna februarie  2010 Adrian Bouleţ  a cerut 500.000 de euro daune morale şi 14.400 de lei daune materiale pentru că a fost închis 11 luni pentru o faptă care nu s-a dovedit că a fost comisă de el.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite