Un ieşean a fost drogat cu etnobotanice pentru a fi jefuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul care susţine că a fost drogat cu etnobotanice a fost trata la UPU „Sf. Ioan“
Bărbatul care susţine că a fost drogat cu etnobotanice a fost trata la UPU „Sf. Ioan“

Un tânăr de 22 de ani din Podu Iloaiei a ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“ intoxicat cu substanţe etnobotanice. Bărbatul susţine că a fost drogat pentru a i se fura banii.

„Pacientul a fost adus de urgenţă cu ambulanţa. În timpul examinării a indicat că i s-ar fi oferit o ţigară cu etnobotanice pentru ca apoi să i se fure banii. Tânărul manifesta o agitaţie extremă şi tulburări respiratorii. După acordarea tratamentulu simptomatic, tânărul a rămas internat în secţia de Toxicologie“, a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU „Sf. Ioan“ Iaşi, care atrage atenţia asupra utilizării drogurilor într-o conduită criminală:

Mai citiţi:

Iaşi: Interdicţie la ierburi legale, doar pe hârtie

Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor, un tânăr a leşinat pe o bancă în Frumoasa

„GHB, cunoscut drept drogul violului, este unul din cele mai mari flageluri ale secolului. Produsele sunt puse mai frecvent în băuturi, pentru a nu fi detectate şi modifică reactiviatatea sistemului nervos central. Efectele imediate sunt cele asemănătoare unei stări de ebrietate, la care se adaugă euforia şi dezinhibarea. Efectele amnezice dispar după câteva ore. Utilizarea etnobotanicelor în scop criminal este şi mai îngrijorătoare fiind multe substanţe neidentificate încă  precum şi multe altele a căror efecte secundare sunt necunoscute medicilor de urgenţă astfel încât nu există algoritmi de tratament“, a indicat Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite