Iaşi: Un sinucigaş ameninţă că se aruncă de pe Mitropolie: "Să vină Dan Diaconescu să-mi plătească factura" UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Munteanu, fost angajat al Direcţiei de Servicii Publice Municipale din cadrul Primăriei Iaşi, s-a urcat în această după-amiază pe clădirea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Bărbatul ameninţă că se aruncă în gol din cauza sărăciei.

Ora 22.35 Mihai Munteanu stă de mai bine de cinci ore pe una din crucile de pe acoperişul Mitropoliei. Bărbatul a spus că se va da jos de pe lăcaşul de cult de abia mâine la amiază, după ce Dan Diaconescu va veni la Iaşi cu elicopterul.

Un echipaj de poliţie şi unul de pompieri au rămas lângă clădirea Mitropoliei.

Update 20.20 Feţele bisericeşti au renunţat să încerce să-l înduplece pe bărbat să coboare. În plus, reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi-au retras maşinile din curtea Mitropoliei pentru a-i da senzaţia lui Munteanu că este ignorat. "Muncesc ca un sclav şi Emil Boc mă trimite la furat în Franţa", urlă sincigaşul-recidivst de pe crucea pe care s-a cocoţat.

Update 19.20 Un grup de preoţi s-au urcat pe acoperişul Mitropoliei şi încearcă să-l convingă pe sinucigaş să renunţe la protestul extrem. Bărbatul răspunde, în schimb, că va pune în practică ameninţarea dacă nu-i vor fi îndeplinite "revendicările".

Mihai Munteanu (32 de ani), tatăl a trei copii, susţine că nu are bani să-şi plătească factura la lumină şi din acest motiv a recurs la acest gest disperat.

"Să vină Dan Diaconescu să-mi plătească factura la lumină de 110 lei ", a strigat bărbatul.

image

"Am fost sesizaţi la 17.39 că un bărbat în stare de ebrietate s-a urcat pe Mitropolie. Ulterior ne-a sesizat şi Poliţia la 17.50", au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

image

Pompierii şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să-l convingă pe Munteanu să coboare de pe lăcaşul de cult,

Munteanu s-a urcat şi la începutul anului pe crucea de pe Mitropolie. Şefii de la Spaţii Verzi susţin că la o lună după acest incident bărbatul şi-a dat demisia.

Citiţi cum a fost convins bărbatul să coboare de pe lăcaşul de cult pe:

Un angajat al Primăriei Iaşi a ameninţat că se aruncă de pe Mitropolie

image

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite