Un copil de 12 ani din Iaşi salvează 4 vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul suferea de o malformaţie congenitală vasculară şi este cel mai tânăr donator de organe din Iaşi.

Medicii ieşeni au recoltat ieri organele de la cel mai tânăr donator: un copil de 12 ani. Copilul suferea de o malformaţie congenitală vasculară, iar ultimele zile şi le-a petrecut în Spitalul de Neurochirurgie. Cu o enormă durere în suflet, cei care au venit cu ideea prelevării de organe au fost chiar părinţii copilului. Acesta mai are o soră mai mare. Aşa se face că ieri, în jurul orei 13.30, o echipă de medici din Bucureşti au sosit la Iaşi pentru a ajuta la prelevarea ficatulului, rinichilor şi a corneei. O parte din organe rămân la Iaşi, iar altele vor fi transportate la Bucureşti pentru a salva vieţi.

„Un rinichi şi corneea rămân la Iaşi, iar celălat rinichi şi ficatul vor fi duse de echipa de medici în Capitală. Prelevarea de cornee s-a făcut în Clinica de Oftalmologie de la noi“, spune doctorul Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant.

Al doilea copil-donator

Rinichiul care rămâne la Iaşi va fi transplantat unui tănâr de 26 de ani din Comăneşti, Bacău, tată a doi copii. Bărbatul face dializă la Spitalul „Dr. I. C. Parhon“ din Iaşi de mai bine de opt luni. Celălalt rinichi şi ficatul vor fi duse la Bucureşti. De la începutul acestui an, la Iaşi au fost mai fost realizate alte trei prelevări de organe.

Unul dintre donatori era tot minor. Este vorba despre Dumitru Grecu în vârstă de 14 ani, care şi-a pus ştreangul de gât la câteva ore după ce a fost certat de părinţi şi profesori pentru că încercase să fure un calculator dintr-o unitate de învăţământ. Atunci, unul dintre rinichi a rămas la Iaşi, iar celălat rinichi şi ficatul au fost duse la Spitalul Fundeni.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite