Un an cu tranşee pe străzile centrale ale Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare şantier din ultimii ani din Iaşi va fi deschis în două săptămâni şi va dura până în august 2012. Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe bulevardele Carol şi Ştefan cel Mare şi pe străzile Palat şi Anastasie Panu.

Şefii din Primărie s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii celor patru constructori care se vor ocupa de asfaltarea şi schimbarea liniilor de tramvai de pe traseul Copou-Centru-Palatul Culturii. Firmele de casă ale municipalităţii, Martin Rose, Vega ’93 Galaţi, Conest şi Citadin, au obţinut contractul din fonduri europene în valoare de 13,5 milioane de euro. Acesta presupune asfaltarea străzilor Aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, Copou, Bulevardul Ştefan cel Mare, strada Palat, Anastasie Panu, Mihai Costăchescu, Vasile Pogor, Vasile Alecsandri, Sfântul Lazăr şi Sărărie. De asemenea, vor fi reabilitate şi două tronsoane de linii de tramvai pe strada Grigore Muzicescu, între Fundaţie şi Liceul Naţional, şi din Copou, între Rond Triumf şi Agronomie.

„Cei patru constructori au venit cu directorii generali şi echipe tehnice pentru a stabili să executăm lucrarea într-un termen cât mai scurt şi să lucrăm cât mai profesionist, să nu irosim banii, iar lucrarea să fie de bună calitate“, a spus primarul Gheorghe Nichita. Proiectul va debuta pe 17 august, când muncitorii vor începe să schimbe liniile de tramvai în Copou.

Bulevardul Ştefan cel Mare va intra în şantier peste două luni, cu lucrări la structura rutieră, urmând ca în primăvară să fie reluate cele la terasamente. „Vineri vom face predarea oficială a proiectului tehnic al construcţiilor, vom emite avizul Comisiei de Circulaţie şi vom avea o discuţie cu constructorii, proiectanţii şi administratorii de reţele pentru a introduce în subteran reţelele de pe stâlpi. În teren, lucrările vor începe pe 17 august în Copou, Anastasie Panu, strada Palat, Sf. Lazăr şi Sărărie“, a mai spus Nichita.

Probleme înainte de începerea lucrărilor

Până în august 2012, constructorii vor mai reabilita trotuarele aferente străzilor reabilitate şi vor construi o pistă de biciclişti de 9,2 kilometri pe aleea Mihail Sadoveanu, bulevardele Carol şi Anastasie Panu şi străzile Palat şi Sf. Lazăr.

Edilii nu au găsit până acum o soluţie pentru a corela asfaltarea celor 16 străzi cu lucrările de modernizare a sistemului de canalizare pe care şefii ApaVital urmează să le înceapă. În plus, edilii vor trebui să urgenteze alte lucrări de infrastructură rutieră care se intersectează cu cele din zona centrală a Iaşiului. Astfel, şefii din Primărie vor notifica UE pentru a putea începe lucrările de construcţie a pasajului subteran de la Fundaţie, care face parte dintr-un alt proiect european.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite