UPDATE Protest la Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi: „M-au obligat să-mi semnez demisia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul s-a postat în faţa instituţiei de învăţământ superior împreună cu fiica sa. Agentul de pază susţine că a ales să protesteze pentru că nu şi-a primit salariul de două luni.

Ora 17.50: Rectorul Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi spune că nu se aştepta la o asemenea reacţie din partea unui angajat pe care nu-l considera a fi problemă. „Acum două luni le-am spus angajaţilor că august-septembrie sunt luni dificile deoarece nu sunt încasări. Atât putem face în această perioadă de criză. Ce spune domnul este o minciună. În actele noastre figurează că ultima plată a fost făcută în contul lui pe 9 august. Dar ce logică are comportamentul unui individ care la 20 de minute după ce i-am aprobat cererea de acordare a salariului vine cu pancarta de gât şi cu copilul în faţa Universităţii să protesteze?“, spune rectorul Doru Tompea.

Ora 17.09: Ieşeanul spune că după discuţiile purtate cu conducerea Universităţii şi-a primit banii, chiar dacă nu a intrat încă şi în posesia bonurilor de masă. Cu toate acestea, el îi acuză pe cei de la UPA că i-ar fi cerut demisia. „Am primit banii. Cu bonurile nu se ştie. Celorlalţi colegi li s-a promis că le vor primi săptămâna viitoare. Ca să-mi dea banii m-au obligat să-mi semnez demisia, dar nu am vrut. După aceea, şeful meu mi-a spus să nu mai merg la muncă“, susţine Măireanu.

Ora 13.59: Ovidiu Măireanu susţine că nu şi-a mai primit banii din luna iunie. El a venit împreună cu fetiţa sa ca să protesteze în faţa locului său de muncă. „De două luni nu mi-au mai dat banii. Am de luat bonurile pe iunie şi tot salariul de pe luna iulie. De două lună mă amână, îmi spun să vin mâine, să vin poimâine“, spune ieşeanul în vârstă de 34 de ani care lucrează la paza instituţiei de învăţământ superior.

Acesta susţine că a înaintat şi o cerere conducerii Unversităţii care, însă, a rămas fără răspuns. „M-am îndatorat în baza salariului ăsta. Am un credit, am dus două de perechi de cercei de-ai fetiţei în amanet şi acum mergem la părinţi la ţară ca să luăm mâncare, lapte“, spune Ovidiu.

Ora 13.33: Acesta susţine că a încercat în mai multe rânduri să vorbească cu cei din conducerea Universităţii, dar fără succes. „Ştiu că acum risc să mă dea afară, dar nu am ce face. Au mai dat afară din paznici. Am fost 27, acum au mai rămas 24“, spune tânărul.

Vom reveni cu amănunte!

Citiţi şi:

Vezi aici ce locuri oferă facultăţile ieşene pentru sesiunea de admitere din toamnă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite