Ultimele aplauze pentru violonistul Adrian Berescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentatul artist Adrian Berescu din Cvartetul „Ad libitum“, ucis într-un grav accident rutier, a fost înmormântat ieri. Cimitirul „Eternitatea“ a răsunat ieri şi de cealaltă muzică preferată de artist, respectiv sunetul a peste 100 de motociclete.

Corpul neînsufleţit al lui Adrian Berescu a fost depus ieri dimineaţă la Filarmonica „Moldova“ din Iaşi. Timp de câteva ore, zeci de cunoscuţi au trecut pe lângă sicriu ca să lase o floare şi să asculte muzica artistului din difuzoarele instalate în sală.

De la Filarmonică, trupul lui Berescu a fost dus la Cimitirul „Eternitatea“ din Tătăraşi. În jurul amiezii, a răsunat din nou de muzică, dar de data aceasta s-a auzit sunetul motoarelor de motociclete, pe care Adrian le-a iubit atât de mult. Peste 100 de bikeri din Iaşi, dar şi din ţară au ţinut să fie prezenţi la ultima întâlnire cu cel pe care l-au cunoscut sub numele Taz.

„Avea un sfat bun pentru oricine“

„Chiar dacă uneori îi plăcea să călătorească singur prin ţară, nu era un lup singuratic. Tot timpul avea un sfat bun pentru oricine, spunea bancuri şi era cu zâmbetul pe buze. Aşa vreau să mi-l aduc aminte“, a spus Pavel Neamţu, din clubul MC Trust România. „Toată lumea îl ştia pe Taz, dovadă că toate cluburile din Iaşi şi chiar motocicliştii care nu sunt afiliaţi undeva sunt aici pentru a-şi arăta respectul pentru acest om. Din păcate, a fi motociclist în România este sport extrem. Taz nu este primul prieten pe care îl pierd şi nici ultimul, dar pasiunea pentru motoare este prea mare“, a completat Ciprian Asiminei din clubul MC Trust Iaşi.

Coborât în groapă cu ropote de aplauze

După slujba de la capela cimitirului, cortegiul funerar s-a îndreptat către ultimul popas al artistului. Aici, Filip Papa, colegul lui Adrian Berescu în Cvartetul „Ad libitum“, a rostit un discurs de rămas bun. „Foarte rar calităţile umane şi talentul se regăsesc în proporţii egale la un om. Dacă ar exista premii internaţionale ale prieteniei, Adrian le-ar fi câştigat pe toate. A fost busola cvartetului «Ad Libitum». O bucată imensă de suflet şi talent a fost sfâşiată din noi. Cei care au cântat cu el vor păstra veşnic în memorie sunetul viorii sale“, a spus Filip Papa.

Auditoriul înlăcrimat şi-a luat rămas bun de la Adrian cu un ropot de aplauze.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite