Uite şpaga, nu e şpaga…pe sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Cimpoi
Mirela Cimpoi

Circul la televizor, unde latră cine poate mai tare, s-a transformat încet-încet într-un sport naţional.

Spectacolul televizat al descinderilor din vămi a luat o mică pauză. În timp ce procurorii şi mascaţii îşi trag sufletul pentru o nouă vizită pe la graniţele ţării, un fost şef de vamă s-a decis să deschidă gura.

Şi nu oricum, ci în direct, la mai multe posturi de televiziune. Marius Ungureanu, care a condus cinci ani vama Giurgiu, până în 2002, şi-a făcut ieri la prânz autodenunţ pe sticlă.

Cel care s-a făcut cunoscut în câteva scandaluri cu contrabandă cu ţigări, alcool şi droguri a tăcut chitic atâţia ani, iar acum l-a mustrat conştiinţa şi a ieşit să strige-n gura mare cum funcţionează sistemul de colectare a şpăgii din vămi.

Acelaşi sistem care l-a făcut şi pe el să nu aibă grija zilei de mâine.

Vasile Marica, liderul sindical pe care l-a indicat drept principalul beneficiar al banilor daţi de contrabandişti, a ripostat imediat cu contraacuzaţii.

Şi uite-aşa, circul s-a instalat din nou la televizor. La câteva zile după ce s-au tot speculat nume de politicieni sau şefi de instituţii, ca într-un joc de şah. Nu de alta, dar să aibă mulţimea ce vedea, pentru că oricum putregaiul din instituţiile statului rămâne la locul său.

Un nou val de corupţi va lua locul celor care s-au ales deja cu brăţări pentru puţin timp. Lupta anticorupţie a devenit deja o sintagmă desuetă. Ne-am obişnuit să vedem, să înghiţim şi să acceptăm sistemul ticăloşit.    

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite