Ucigaşul de pe zebră a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Manole (23 de ani), ieşeanul care în luna aprilie a accidentat mortal o elevă pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului, ar putea fi pus astăzi în libertate.

Ora 18.30 Ioan Manole va ieşi din arestul Poliţiei în câteva minute. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis în acesată după-amiază să respingă recursul procurorilor şi să admită liberarea sub control judiciar a tânărului. Acesta trebuie pus de îndată în libertate potrivit dispoziţiilor instanţei.

Ora 11.00 La două luni de la accident, magistraţii Judecătoriei Iaşi au admis săptămâna trecută cererea tânărului de liberare sub control judiciar. Însă procurorii au făcut recurs, iar astăzi la ora 11.00 Ioan Manole a fost adus din nou în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi. Dacă şi aceştia vor admite cererea în această după-amiază, tânărul va părăsi arestul Poliţiei.


„Decizia magistraţilor Judecătoriei este corectă şi rezonabilă pentru că cel pe care-l apăr nu mai prezintă un pericol social şi nu poate influenţa ancheta“, a precizat Liviu Bran, avocatul lui Ioan Manole. Ancheta în cazul accidentului de la începutul lunii aprilie, în urma căruia Ana Maria Cuzic şi-a pierdut viaţa, a ajuns aproape de final.


A provocat două accidente rutiere


Au fost audiaţi martorii, s-a dispus calculul retroactiv al alcoolemiei tânărului, iar procurorii aşteaptă acum doar rezultatul necropsiei, care urmează să stabilească cu exactitate cauzele morţii elevei. La începutul lunii aprilie, tânărul, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a accidentat-o mortal pe Ana Maria Cuzic pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Păcurari.

Potrivit martorilor, şoferul care circula cu viteză mare nu a frânat deloc şi după ce a lovit-o pe elevă şi-a continuat liniştit drumul. La scurt timp, tânărul a fost arestat. În luna februarie a acestui an, tânărul Ioan Manole a provocat un accident în judeţul Neamţ, care s-a soldat cu patru victime.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite