Ucigaşi pe şosele cu voia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trec cu viteză pe lângă tine, indiferent că eşti la volan, mergi pe trotuar sau pedalezi. Au sute de cai putere, tupeu cât cuprinde, creierul îmbibat în alcool şi mulţi dintre ei ajung să-şi mânjească mâinile cu sânge nevinovat.

Teribilismul şi inconştienţa îi transformă în criminali pe şosele. Sunt participanţi la trafic, cum le spun poliţiştii, doar că pentru ei nu există lege. Se bazează pe banii din buzunare ori pe pile ca să circule nestingheriţi pe străzi.
Statisticile sunt cutremurătoare: nu este zi fără vreun mort pe şosele. Campaniile de prevenire a accidentelor sunt inutile, în timp ce crucile de pe marginea drumului se tot înmulţesc.

Toţi trecem nepăsători pe lângă ele, cu gândul că noi nu putem sfârşi sub roţile vreunui beţiv ori tupeist cu bolid de sute de mii de euro.
Mersul pe străzi, indiferent că eşti pe jos, cu maşina, motocicleta ori bicicleta este deja un sport extrem în România. O dovedeşte şi sfârşitul tragic al unuia dintre cei mai talentaţi violonişti ai Moldovei.

Adrian Berescu s-a stins din viaţă după ce un şofer beat a intrat în motocicleta lui, la sfârşitul săptămânii trecute, pe un drum din judeţul Braşov. Ucigaşul este cercetat acum în libertate, iar suferinţa lăsată în urmă de dispariţia lui Taz, cum îi spuneau prietenii bikeri, macină rudele şi apropiaţii.
Noi, restul, nu luăm atitudine şi nu ne interesează să punem stop tragediilor provocate de alcool. Poate ar fi mai bine ca în Codul Rutier să scrie negru pe alb că beţivii rămân definitiv fără permis. Există un început pentru toate...

Mirela Cimpoi este redactor şef al săptămânalului ADS Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite