„Ucenicul partidului“, un portret care-l dezbracă pe Nicolae Ceauşescu de toate secretele, lansat la Librăriile Adevărul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea este coordonată de Lavinia Betea, reputat specialist în istoria comunismului românesc. Lucrarea, realizată după un efort de documentare imens, este considerată de critici cea mai obiectivă biografie a dictatorului român.

Istoricul Lavinia Betea a vorbit publicului prezent astăzi la Librăriile Adevărul Iaşi despre munca de documentare sisifică depusă pentru a putea aduce la tipar lucrarea „Viaţa lui Ceauşescu. Ucenicul partidului".

"Viaţa lui Ceauşescu. Ucenicul Partidului " - o biografie inedită a lui Nicolae Ceauşescu, lansată la Librăria "Adevărul" din Iaşi

„Cartea nu va plăcea nici celor care-l urăsc, nici celor care-l iubesc pe Ceauşescu. Din start, atunci când am început să scriem despre istoria comunismului, acum opt ani, înţelegerea a fost «nu vom fi de dreapta, nu vom fi de stânga, nu vom avea prejudecăţi, simpatii. Treaba noastră este să descifrăm procesul îndelung, de patru decenii şi jumătate, care a lăsat atâtea urme în istoria României»", a explicat Lavinia Betea.

Lavinia Betea vorbind despre "Ucenicul partidului" la Librăriile Adevărul Iaşi


Alături de echipa de documentare, formată din Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu, a studiat documente unice referitoare la tinereţea lui Nicolae Ceauşescu. A reuşit, astfel, să găsească explicaţii atât pentru comportamentul din ultimii ani ai dictatorului, cât şi pentru aspecte din viaţa socială a românilor în anii ceauşismului.

image

„Lavinia Betea realizează în această carte ceea ce fac etonologii, etnografii înainte de a se construi un baraj. Merg prin sate şi culeg cam tot ce rămâne, ce este valoros înainte de a veni apa. Demersul acesta se poate face doar acum. Nu va mai rămâne mult până ce materia primă care poate fi folosită la scrierea unei asemenea lucrări va dispărea", a declarat prof. univ. dr. Sorin Bocancea, rectorul Universităţii „Petre Andrei" din Iaşi.

Acesta a făcut parte din echipa celor trei politologi care a prefaţat lansarea cărţii, alături de prof. univ. dr. Doru Tompea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi şi conf. univ. dr. Tudor Pitulac, prorector al Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi.

Cartea „Viaţa lui Ceauşescu. Ucenicul partidului", apărută la Editura Adevărul, poate fi cumpărată din toate Librăriile Adevărul din ţară la preţul de 14,99 lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite