Iaşi: Jumătate din angajaţii UPU de la Spitalul de Urgenţe sunt în concediu forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului de Urgenţe a dispus ca angajaţii din Unitatea de Primire Urgenţe să ia concediu fără plată timp de patru zile, pentru a se face acea economie de 15,5%.

Astăzi la ora prânzului, o parte dintre asistenţii medicali au fost deja anunţaţi telefonic să nu ai vină la serviciu pentru că trebuie să stea acasă.

„Mâine, din cei şase asistenţi medicali care ar fi terbuit să fie de tură, vor fi la serviciu numai trei. Situaţia va fi destu de complicată, deoarece suntem şi de gardă şi toate urgenţele vor ajunge la noi la UPU“, a pus Marius Melinte, asistentul şef al UPU de la Spitalul de Urgenţe Iaşi.

Medicul coordonator al unităţii, doctorul Tudor Ciuhodaru, a anunţat deja conducerea spitalului despre faptul că „reducerea personalului va avea impact asupra activităţii medicale pentru care nu putem fi răspunzători“.

„Situatia este cu atât mai dificilă în condiţiile în care până la sfârşitul lunii sunt de luat 4 zile de concediu fără salar iar în luna decembrie, în care există numeroase zile libere, se vor mai adăuga înca 4“, a precizat Tudor Ciuhodaru.

 

Acesta mai speră ca pacienţii să manifeste înţelegere pentru condiţiile care vor fi zilele următoare la UPU şi sunt conştienţi că vor fi situaţii în care bolnavii vor fi nevoiţi să aştepte până vor fi preluaţi din cauza lipsei de personal.

FOTO - echipa de la UPU a Spitalului de Urgenţe

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite