Iaşi: UPDATE Studentul care s-a aruncat din cămin s-a speriat de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Studentul care s-a aruncat din cămin s-a speriat de Poliţie
Iaşi: UPDATE Studentul care s-a aruncat din cămin s-a speriat de Poliţie

Tânărul de 20 de ani se află în comă la Spitalul de Neurochirurgie şi are şanse foarte mici să-şi revină. Medicii spun că prelevarea organelor sale este complicată din cauză că studentul nu este cetăţean român.

Citeşte şi:

Un student s-a aruncat de la etajul trei al unui cămin de la Agronomie


Incidentul nefericit s-a petrecut miercuri noapte la Universitatea de Agronomie „Ion Ionescu de la Brad“, unde tânărul Victor Begu (20 de ani) a băut alături de alţi trei colegi de la Facultatea de Drept de la „Cuza“, precum şi de un boboc „căminist“ de la Agronomie. Cei cinci au băut în parcul din faţa căminului, iar când Poliţia a venit să-i amendeze, tânărul a fugit în cămin şi s-a aruncat de la etajul trei.

În loc să meargă la cursul festiv, studentul de la Drept se zbate acum între viaţă şi moarte la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Studenţii care învaţă la Agronomie se miră de gestul tânărului şi spun că cel mai probabil acesta s-a speriat când i-a văzut pe poliţişti.

image


Cred că din cauza consumului de alcool nu mai era raţional şi probabil i s-a făcut frică când a văzut Poliţia. Nu-i dau seama ce s-a întâmplat cu el“, a explicat Bogdan Culcer, student la Agronomie.

Medicii spun că şansele sale de supravieţuire sunt minime, tânărul fiind în comă. „Pacientul se află în stare foarte gravă cu numeroase politraumatisme. El este un posibil donator de organe, dar pentru că nu este cetăţean român demersurile sunt mai complicate pentru că ne trebuie acordul familiei sale“, a afirmat medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

Student cu note bune

Profesorii de la Facultatea de Drept, unde Victor Begu este student în anul II, spun că basarabeanul nu a ieşit până acum în evidenţă cu ceva negativ. „Studentul are note bune şi este regretabil ce s-a întâmplat. Am făcut demersuri faţă de familia tânărului prin Ambasada României din Republica Moldova pentru a-i informa despre situaţia tragică“, a a explicat Tudorel Toader, decanul Facultăţii de Drept.

Dramaticul incident l-a costat exmatricularea pe Lucian Secrieru, căministul de la Agronomie care la primit în cameră pe colegul de petrecere. „Studentul nostru a fost exmatriculat în această dimineaţă pentru că a încălcat regulamentul şi a primit un străin în cămin“, a spus Mihaela Leonte, administratorul căminului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite