Iaşi: UPDATE Mii de pelerini au îndurat frigul pentru a se ruga la Moaştele Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Mii de pelerini au îndurat frigul pentru a se ruga la Moaştele Sfintei Parascheva
Iaşi: UPDATE Mii de pelerini au îndurat frigul pentru a se ruga la Moaştele Sfintei Parascheva

Oameni din toate colţurile ţării vin de aseară la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei de la Iaşi

Ora 14.20 Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Ioan” au semnalat că au început să fie înregistraţi pelerinii epuizaţi fizic de drumul până la Iaşi. „Sunt pacienţi din judeţele Moldovei răpuşi de oboseala drumului, statul la rând şi alimentaţia necorespunzătore. Toţi au fost evaluaţi clinic, imagistic şi biologic şi au beneficiat de asistenţă de urgenţă”, a spus doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

Sute de pelerini înarmaţi cu răbdare, îmbrăcaţi gros şi tăcuţi se aşezau aseară la rândul de lângă zidul Mitropoliei pentru a ajunge să atingă Moaştele Sfintei Parascheva. Din toate colţurile ţării, oamenii s-au strâns la Iaşi pentru a mulţumi, dar şi pentru a o ruga pe Octrotitoarea Moldovei să le ajute în toate cele.

Citiţi şi:

Cele două feţe ale Sărbătorilor Iaşiului

Un pelerin a ajuns la spital după ce a făcut infarct

Puhoi de credincioşi la Sfânta Parascheva (VIDEO)

Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului

Unde pot găsi pelerinii locuri de cazare

„Suntem din Bucureşti şi avem o mare bucurie că venim la Sfânta Parascheva. Am venit să ne rugăm pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate şi bucurii. Ne ajută Sfânta să ajungem uşor în Iaşi”, a spus Florina Rachieru, de 53 de ani.

În timp ce aşteptau să ajungă la racla cu Sfintele Moaşte, credincioşii profitau de prezenţa comercianţilor şi cumpărau busuioc, iconiţe sau alte amintiri cu imaginea Sf. Parascheva.

Tania Roza este din Galaţi şi a venit vineri aseară pentru a doua oară la Iaşi la Sfântă. „Am mai fost şi anul trecut şi am simiţit că ruga mi-a fost ascultată. Am venit cu copilul, cu mama, cu soacra, cu soţul şi vom pleca după ce ne vom trece pe la Sfântă. Anul trecut am stat o noapte întreagă până să ajungem la raclă anul acesta, este la început şi e puţin mai liber. Cred că într-o oră ajungem”, a povestit gălăţeanca.

Sfinţii se întâlnesc la Biserica "Sf. Nicolae Domnesc"

Astăzi, credincioşii pot participa de la 9.30 la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, iar de la 17.30 va avea loc Concertul Coralei "Gavriil Musicescu".

După ora 19.00 este anunţat pelerinajul Calea sfinţilor, cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, pe traseul Catedrala Mitropolitană, Str. Sf. Andrei, Str. Palat, Biserica "Sf. Nicolae Domnesc" . Întâlnirea sfinţilor va avea loc pe platoul din faţa Bisericii Sf. Nicolae Domnesc, unde vor astepta moaştele Sf. Vasile cel Mare. Pelerinajul va continua până la Catedrala Mitropolitană unde vor fi depuse Sfintele Moaşte pentru închinare.

De la ora 21.00 şi până la ora 1.00 va avea loc Slujba de Priveghere.

În cursul zilei de astăzi, va avea loc şi slujba de resfinţire a bisericii vechi de la Mănăstirea Hadâmbu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite