Iaşi: UPDATE Ieşenii din rapidul deraiat au fost la 20 de metri de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Ieşenii din rapidul deraiat au fost la 20 de metri de moarte
Iaşi: UPDATE Ieşenii din rapidul deraiat au fost la 20 de metri de moarte

Călătorii din rapidul Bucureşti-Iaşi, care a deraiat ieri după amiază în judeţul Galaţi, spun că ar fi putut fi victimele unei coliziuni nimicitoare. Oamenii erau aseară în stare de şoc.

Mai citeşte:

Infrastructura CFR este în paragină iar fondurile disponibile acoperă doar 6% din reparaţii

Un tren rapid cu destinaţia Iaşi a deraiat

Locomotiva unui tren plin cu studenţi, care mergea pe ruta Botoşani - Iaşi, a luat foc

Ora 23.30: Conform celor spuse de un pasager în trenul Bucureşti-Iaşi, mecanicul locomotivei a oprit garnitura la o distanţă mult mai mică faţă de cât se anunţase iniţial.

Distanţa reală pe care am văzut-o eu după ce trenul am deraiat a fost de circa 30 de metri. Nu ştiu dacă şi celălalt tren a dat înapoi cum am făcut noi. Cert este că după ce trenul a deraiat şi s-a oprit, mecanicul l-a pus în mişcare din nou, chiar dacă un vagon era sărit de pe şine“, a povestit Georgeta Condur.

„M-am bucurat că s-a terminat, dar când s-a mişcat din nou m-am speriat cu adevărat pentru că lângă şină era o pantă şi ar fi putut fi foarte grav dacă vagonul s-ar fi deplasat mai mult în lateral“, a adăugat Georgeta.

Ora 23.00: „Trenul a mers câţiva metri pe lângă şină pana ce mecanicul să-şi dea seama că a deraiat. S-a simţit un hârşâit. Am stat acolo cam trei ore. Aveam o legătură spre Botoşani pe care am pierdut-o“, a spus Horaţiu A., care a ajuns la Iaşi în jurul orei 22.30, pasager in trenul rapid Bucureşti-Iaşi.

Ora 21:00: Pasagerii trenului rapid Bucureşti-Iaşi au fost suiţi în trenul de tip "Săgeată" Galaţi-Iaşi, care trebuia să ajungă la destinaţie înjur de ora 20.37. Acesta va avea o întârziere de 100 de minute şi va ajunge la linia 2 din Gara Iaşi aproape de ora 22.10. 

Rapidul Iaşi-Bucureşti, personalul Tecuci-Iaşi şi acceleratul Galaţi- Iaşi  vor ajunge cu întârziere la destinaţie.
"Din cauza incidentului de la Berheci, din judeţul Galaţi trenurile  vor avea întârziere aproximativ o oră", a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Rapidul Bucureşti- Iaşi va ajunge şi el la destinaţie la ora 21.00, cu două ore întârziere. "Vagonul deraiat a fost desprins de celelalte. Aceeaşi garnitură va fi mutată pe o altă linie şi îşi va continua drumul către Iaşi", a adăugat Oana Brânzan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite