Iaşi: UPDATE 12 cazuri de gripă porcină în căminul de lux Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE 12 cazuri de gripă porcină în căminul de lux Gaudeamus
Iaşi: UPDATE 12 cazuri de gripă porcină în căminul de lux Gaudeamus

12 studenţi au fost internaţi astăzi la Spitalul de Boli Infecţioase cu diagnosticul de gripă porcină. Alţi şase au fost internaţi pentru că prezintă simptomele specifice acestei boli.

Citeşte şi:

În căminul Gaudeamus al Universităţii „Al.I. Cuza” au fost identificate mai multe cazuri de gripă porcină. Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică, 12 studenţi dintre care o româncă, restul fiind portughezi, spanioli şi italieni, au fost internaţi deja la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Nu este instituită carantină la căminul Gaudeamus. La faţa locului sunt cadre medicale de medicină şcolară. La primele simptome tinerii sunt verificaţi şi trimişi la internare dacă este necesar”, a spus Vasile Cepoi, şeful DSP.

Săptămâna trecută au mai fost diagnosticaţi cu gripă porcină doi tineri din Franţa şi Portugalia.


Tinerii care au fost transportaţi astăzi la spital au început să se simtă rău de luni, dar au refuzat internarea în spital.

„După ce a venit confirmarea că sunt bolnavi, au fost duşi în spital şi, alături de cei 12, au mai fost transportaţi alţi şase tineri care sunt suspecţi de a fi bolnavi“, a spus Eduard Pleşcan, directorul tehnic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi.

El a precizat că în total se află la Iaşi 82 de persoane din Italia, Spania şi Portugalia, care sunt venite printr-un program de schimb de experienţă.

În căminul de lux al universităţii ieşene sunt cazate 251 de persoane. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite