Iaşi: CAZ CRITIC: UPDATE Comisie medicală specială pentru tânăra cu porcină conectată la aparate de respirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAZ CRITIC: UPDATE Comisie medicală specială pentru tânăra cu porcină conectată la aparate de respirat
Iaşi: CAZ CRITIC: UPDATE Comisie medicală specială pentru tânăra cu porcină conectată la aparate de respirat

Pacienta din localitatea suceveană Rădăuţi a fost internată sâmbătă seară la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. În aceeaşi zi, la Pneumologie, a mai fost adusă o ieşeancă cu gripă porcină, care a făcut complicaţii respiratorii. 

Citeşte şi:

Ora 19.45. Şefii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au format o comisie specială din specialişti în terapie intensivă şi epidemiologi pentru a urmări cele două cazuri grave. Pacientele sunt primele din ţară care au făcut complicaţii respiratorii severe în urma infestării cu nou virus gripal.

Ora 18.30 Cele două femei au ajuns sâmbătă seară la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneomoftiziologie din Iaşi cu insuficienţă respiratorie acută, fiind suspecte de gripă porcină. Rezultatele analizelor au confirmat aseară că ambele paciente au virusul A H1N1.

„Mai grav este cazul doamnei de 35 de ani din Rădăuţi, care este obeză. În cazul ei am dispus protezarea respiratorie“, a declarat doctorul Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Atât pacienta obeză, cât şi cealaltă, ieşeancă de 40 de ani, vor rămâne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Din păcate, cele două persoane nu provin dintr-un focar de gripă porcină pe care să-l cunoaştem. Cel mai probabil, au luat virusul acum o săptămână şi acum se manifestă boala mai grav“, a mai spus Cepoi.

Ora 18.10 Bolnava este din Rădăuţi, are 35 de ani şi este supraponderală. Ea a fost conectată la aparate pentru a putea respira.  O dată cu ea a ajuns la spital şi o femeie din Iaşi, în vârstă de 40 de ani.

Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că pacientele s-au prezentat prima dată la Spitalul de Boli Infecţioase, după care au fost trimise la Pneuftiziologie. Analizele de laborator au confirmat că femeile sunt infectate cu virusul A H1N1.

Mai citeşte şi:
41 de persoane sunt în spital cu gripă porcină
Gripa porcină a mai închis două clase de elevi din Iaşi
Psihoza gripei porcine îi duce pe ieşeni la spital
Încă 30 de persoane sunt în carantină din cauza gripei porcine
Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine
O elevă din Iaşi a fost diagnosticată cu gripă porcină comunitară, iar alţi 28 de colegi sunt testaţi
Gripa porcină are „lipici“ numai la Iaşi




Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite