Iaşi: CAMPANIE UMANITARA „Sper ca operaţia să-i schimbe viaţa!“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE UMANITARA „Sper ca operaţia să-i schimbe viaţa!“ (VIDEO)
Iaşi: CAMPANIE UMANITARA „Sper ca operaţia să-i schimbe viaţa!“ (VIDEO)

„Adevărul de Seară“ din Iaşi a lansat campania umanitară „Să-l ajutăm pe Alin să meargă“. Băiatul de 15 ani suferă din naştere de tetrapareză spastică, boală care îl

„Adevărul de Seară“ din Iaşi a lansat campania umanitară „Să-l ajutăm pe Alin să meargă“. Băiatul de 15 ani suferă din naştere de tetrapareză spastică, boală care îl împiedică să se deplaseze fără ajutor.

Timp de câteva zile vă vom prezenta pe iasi.adevarul.ro materiale VIDEO cu momente desprinse din viaţa adolescentului, drama prin care trece în fiecare clipă şi suferinţa mamei sale care îşi vede copilul târându-se.

Alin are nevoie de 1.200 de euro pentru a se opera la Chişinău, sumă la care se adaugă bani de transport, cazare şi recuperare. Cei care vor să-i transmită mesaje de încurajare o pot face pe iasi.adevarul.ro, iar ajutoarele în bani se pot depune în contul deschis la BRD Iaşi: RO71BRDE240SV28243002400

Mai citiţi:

Alin vrea să facă primii paşi spre viaţă (VIDEO)

UPDATE Primul ieşean care a donat pentru Alin (VIDEO)

Primul ieşean care a făcut o donaţie pentru ca Alin să poată păşi în viaţă este omul de afaceri Ionuţ Nechita. El a virat ieri în contul deschis la BRD suma de 1.000 de lei. „Sper ca operaţia să-i schimbe viaţa!", i-a urat acesta lui Alin.

Alţi trei ieşeni s-au oferit să vireze în următoarele zile diverse sume de bani. Astfel, un om de afaceri care a dorit să-şi păstreze anonimatul va dona pentru operaţia adolescentului 1.000 de euro, Ioan Zapodeanu va vira 200 de euro, iar Marian Berdan va contribui şi el cu o sumă similară. Oamenii de afaceri au fost mişcaţi de drama lui Alin şi s-au oferit să-l ajute să-şi învingă problema de sănătate. Suma totală adunată de la cei care au făcut donaţii până acum se ridică la aproape 1.500 de euro.

Făcea convulsii noaptea

În afară de problemele serioase pe care i le pune la deplasare, tetrapareza spastică i-a afectat în mai multe feluri viaţa lui Alin. Astfel, adolescentul nu are un echilibru perfect şi a stat foarte mult timp cu coloana vertebrală îndoită, motiv pentru care a făcut scolioză. De asemenea, Alin trebuie supravegheat şi în timp ce doarme. „Noaptea trebuie întors mereu în pat pentru că amorţeşte dacă doarme într-o singură poziţie", explică Dorina Popa, mama băiatului. Până în urmă cu cinci ani, Alin a avut convulsii în timpul nopţii. „Cea mai gravă criză a fost şi cea dintâi, cauzată de un medicament foarte puternic. Atunci l-am strâns în braţe şi am spus că, dacă se duce, măcar să mă ia şi pe mine cu el" adaugă Dorina.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie umanitara alin/Alin video probleme.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/poza alin probleme.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Orice ajutor este preţios

Alin are nevoie de o intervenţie chirurgicală ca să-şi poată folosi bine picioarele. Pentru a se putea opera pe 17 iulie la Chişinău, adolescentul mai are nevoie de 1.200 de euro. Cei care doresc să-l ajute pot face donaţii în contul în lei RO71BRDE240SV28243002400.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite