Iasi: CAMPANIE: Turismul din Vrancea revigorat pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: CAMPANIE: Turismul din Vrancea revigorat pe banii UE
Iasi: CAMPANIE: Turismul din Vrancea revigorat pe banii UE

La nivelul judeţului, edilii au parafat cinci proiecte cu finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) evaluate la peste 85 de milioane de lei.

Citeşte şi:

Pistă de schi la Slănic Moldova

Fondurile UE merg în străzile din Neamţ

Unul dintre cele mai mari contracte de finanţare semnate de autorităţile judeţene din Vrancea vizează refacerea mausoleelor şi a monumentelor istorice de pe „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial“.
Proiectul derulat prin POR este evaluat la 21,2 milioane de lei. Practic, vor fi investite fonduri europene în patru mausolee din Focşani, Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, dar şi în cinci monumente istorice.

„Se intenţionează dotarea cu aparatură modernă, sistem de sonorizare, control video şi sistem de ventilare-climatizare a muzeelor din Mărăşeşti şi Soveja. Se vor mai amenaja câteva puncte de informare la toate cele patru mausolee“, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea.

Tototată, edilii vrânceni au semnat contracte de finanţare pentru execuţia a două drumuri judeţene. Lucrările se întind pe aproape 19 kilometri din DJ 204 E Mărăşeşti-Panciu. Valoarea totală a proiectului este de 42, 9 milioane de lei. Un alt drum pentru care există semnat un contract de 11 milioane de lei, semnat încă din februarie, este DJ 205 R Coteşti- Poiana Cristei.


12 milioane de lei pentru şcoli speciale


Şefii CJ Vrancea au semnat şi două contracte pentru modernizarea unor centre şcolare. La începutul anului, s-au atras aproape 10 milioane de lei pentru centrul şcolar „Elena Doamna”, destinat copiilor cu dizabilităţi. „Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni şi vizează îmbunătăţirea dotărilor”, au precizat reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Un alt centru pentru care s-au alocat în jur de 2 milioane de lei este cel de la  Mihălceni. Astfel, va fi reabilitată termic unitatea de învaţământ, vor fi dotate 9 săli de clasă, 2 cabinete de terapie specifică, 2 ateliere de specialitate şi o sală de sport.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite