Iaşi: Promovare cu bani de la UE pentru agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Promovare cu bani de la UE pentru agricultori
Iaşi: Promovare cu bani de la UE pentru agricultori

Micii întreprinzători din Moldova îşi pot face imagine gratuit

O fundaţie din Iaşi a atras o finanţare nerambursabilă pentru mediatizarea meşteşugarilor din nordul regiunii.

Fundaţia pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană (FEDEI) va implementa alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, în următorii doi ani, un proiect al cărui scop este încurajarea întreprinzătorilor din mediul rural de a-şi dezvolta afacerile.


„Proiectul integrat de sprijinire a dezvoltării antreprenoriatului prin sistemul turistic în Regiunea Nord Est a primit o finanţare de 910.720 de lei şi va fi implementat în următoarele 20 de luni. Rolul nostru este să-i promovăm pe agricultori şi meşteşugari şi să-i ajutăm să-şi facă cunoscute produsele prin circuitul turistic existent în regiune“, a afirmat Ramona Obreja, director al FEDEI. Proiectul se adresează întreprinzătorilor din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani şi Piatra Neamţ.


Lecţii de marketing
pentru agricultori


Pentru început, agricultorii vor învăţa noţiunile de bază ale marketingului, după care vor fi consiliaţi cum să descopere noi pieţe de desfacere. „Întreprinderile din mediul rural valorifică cu predilecţie produsele din zonă, iar piaţa de desfacere este adesea piaţa locală. De aceea, este importantă găsirea unor noi modalităţi de desfacere a produselor“, a adăugat rerezentanta FEDEI. În proiect pot fi incluşi agricultori din zonele Ruginoasa, Aroneanu, Cotnari, Hârlău şi Dobrovăţ, aflate în judeţul Iaşi.


Din judeţul Suceava se pot înscrie întreprinzători din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi, în timp ce botoşănenii care vor să fie promovaţi trebuie să fie din zonele Verona, Ipoteşti, Lunca Prutului, Dorohoi şi Cocorăni. Pentru judeţul Neamţ sunt eligibili agricultorii din Agapia, Vânători Neamţ, Târgu Neamţ, Bicaz şi Ceahlău.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite