Iaşi: CAMPANIE: Paşi mărunţi pentru banii UE la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Paşi mărunţi pentru banii UE la Iaşi
Iaşi: CAMPANIE: Paşi mărunţi pentru banii UE la Iaşi

Citeşte şi: Contestaţiile blochează banii UE la Vaslui Lucrări cu bani UE contestate Turismul din Vrancea, revigorat cu banii UE Pistă de schi la Slănic Moldova Fondurile UE merg în

Citeşte şi:

Contestaţiile blochează banii UE la Vaslui

Lucrări cu bani UE contestate

Turismul din Vrancea, revigorat cu banii UE

Pistă de schi la Slănic Moldova

Fondurile UE merg în drumurile din Neamţ

Autorităţile judeţene au semnat documentaţii doar pentru trei proiecte, o altă investiţie avizată este cea a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“.


Deşi proiectele Consiliului Judeţean Iaşi au ajuns primele la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în 2008, lucrările nu au fost demarate. La începutul anului trecut au fost depuse documentaţii pentru refacerea a trei drumuri judeţene pe axa 2 a Programului Operaţional Regional, care să lege Iaşiul de Vaslui, Neamţ şi Botoşani. Până acum, doar pentru două au fost semnate contracte de finanţare de aproape 130 de milioane de lei, dar licitaţiile de execuţie fie nu au fost organizate, fie sunt blocate în contestaţii. Selecţia pentru DJ208 Iaşi - Suceava este contestată, iar licitaţia pentru lucrările la DJ248 spre Vaslui este programată abia la sfârşitul acestei luni.

Mai mult, contractul de finanţare pentru DJ282 Iaşi - Botoşani nici nu a fost încă semnat. „Proiectul a fost întocmit prost şi a trebuit refăcut“, este scuza preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad. Pentru un alt proiect, unde există finanţarea asigurată, de 3,4 milioane de lei, cel de refacere a centrului destinat persoanelor cu handicap din Galata, nu au fost demarate licitaţiile de execuţie. De o şi mai mare inerţie dă dovadă Primăria, care nu a atras niciun ban prin POR.

Pentru prima dată, luna trecută a fost semnat un contract de finanţare cu fonduri UE destinat modernizării unei instituţii de învăţământ superior. Pentru refacerea campusului studenţesc din Tudor Vladimirescu s-a parafat un contract de peste 60 de milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite