Iaşi: CAMPANIE: Pistă de schi la Slănic Moldova cu bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Pistă de schi la Slănic Moldova cu bani UE
Iaşi: CAMPANIE: Pistă de schi la Slănic Moldova cu bani UE

Autorităţile judeţene au au obţinut bani europeni pentru refacerea arterei principale din Buhuşi. Pe lista de aşteptare sunt proiecte pentru infrastructura socială.

Citeşte şi:

Fondurile UE merg în străzile din Neamţ

Sumele cele mai mari obţinute de autorităţile băcăuane sunt pentru refacerea infrastructurii rutiere. Până în prezent au fost semnate patru contracte, evaluate la aproape 75 de milioane de lei. Fondurile cele mai mari au fost alocate pe axa 2 a POR, pentru pasajul rutier subteran Oituz-Ştefan Guşe, evaluate la peste 30 de milioane de lei.

„Pasajul rutier subteran va asigura legătura rutieră directă a traficului de pe strada Ştefan Guşe cu centrul municipiului Bacău, pe străzile Oituz, Ioniţă Sandu Sturdza şi V. Alecsandri”, au explicat oficialii băcăuani. Pentru alte două proiecte depuse de Consiliul Judeţean au fost semnate contracte de finanţare de aproape 35 de milioane de lei. Din aceste fonduri vor fi reabilitate DJ116 dintre Târgu Ocna şi Oituz şi DJ119 F pe o distanţă de 14,3 kilometri. Un alt proiect obţinut de judeţul Bacău pentru care este asigurată finanţarea prin POR, axa 2, este cel de refacere a arterei principale din Buhuşi, de 2,1 kilometri. Valoarea proiectului este de 8,8 milioane de lei, iar implementarea ar trebui finalizată în 16 luni.
„Până în prezent sunt semnate contracte doar pentru patru proiecte pe axa 2, care vizează refacerea infrastructurii rutiere. Pentru două suntem în faza de încheiere a contractelor de execuţie, iar la celelalte două există contestaţii”, a explicat Dragoş Benea, şeful CJ Bacău.

Proiecte pe sector turistic
Oficialul băcăuan susţine că mai are în analiză la Agenţia pentru Dezvoltare Nord-Est proiecte depuse pe axa 3 privind infrastructura socială, dar şi pe cea de dezvoltare a turismului. „În aşteptare este pista de schi de la Slănic Moldova”, a spus Benea. Însă proiectul de 7 milioane de euro a fost depus la Agenţia pentru Dezvoltare Nord-Est printre ultimele şi există posibilitatea să nu mai prindă finanţare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite