Iaşi: Disputele dintre aleşii judeţului alungă banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Disputele dintre aleşii judeţului alungă banii UE
Iaşi: Disputele dintre aleşii judeţului alungă banii UE

Consilierii judeţeni s-au întâlnit pentru a treia săptămână consecutiv în şedinţă ca să discute despre proiecte cu fonduri europene

Citeşte şi:

 Două dintre puncte au fost reluate astăzi, deşi  în şedinţa din 12 octombrie au fost votate de majoritatea aleşilor după ce şeful Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, a părăsit sala.


Discuţiile aprinse nu au lipsit nici în şedinţa de astăzi, când Simirad i-a obligat pe toţi consilierii să aprobe proiectele, chiar dacă acestea pot fi atacate în contencios administrativ. „Proiectele trebuie trimise până astăzi, la ora 16.00, semnate. Am aplicat logica trivalentă şi i-am întrebat pe consilieri «Cine se împotriveşte derulării proiectelor?». Nu a ridicat nimeni mâna, iar dacă nu a fost nimeni împotrivă şi nici nu s-a abţinut cineva înseamnă că toată lumea a fost de acord“, şi-a explicat raţionamentul şeful CJ.


Logica lui a fost contestată de majoritatea aleşilor. „Nu ne luaţi votul, domnule preşedinte! Să se consemneze că noi, cei care am votat proiectul în şedinţa de pe 12 octombrie, nu ne-am exercitat dreptul de vot“, a spus consilierul Cristian Stanciu. Unul dintre proiectele de la care au început discuţiile viza realizarea unui parc industrial în Leţcani, cu fonduri europene.


Alte două proiecte importante privind rectificarea bugetului CJ şi alocarea banilor pentru lucrări la drumuri au fost amânate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite