Iaşi: Digurile din Moldova, consolidate cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Digurile din Moldova, consolidate cu fonduri UE
Iaşi: Digurile din Moldova, consolidate cu fonduri UE

10 milioane de euro au fost împărţiţi în patru judeţe din nord-estul ţării, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Fondurile europene au fost alocate prin hotărâre de guvern şi

10 milioane de euro au fost împărţiţi în patru judeţe din nord-estul ţării, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Fondurile europene au fost alocate prin hotărâre de guvern şi vizează în primul rând înlăturarea pagubelor provocate de inundaţiile produse la mijlocul lui 2008. Potrivit repartizării, cele mai mari sume au fost alocate judeţului Suceava, peste 4 milioane de euro.


Judeţul care anul trecut în iulie a suferit cele mai mari pagube va beneficia de aproape jumătate din suma alocată pentru Moldova. „Sumele alocate prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene sunt pentru decontarea cheltuielilor realizate cu operaţiunile de urgenţă în perioada iulie-octombrie 2008 privind refacerea, consolidarea şi dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva inundaţiilor. Banii pot fi alocaţi şi pentru apărarea şi prevenirea împotriva inundaţiilor”, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi. Fonduri europene de 2,2 milioane de euro au fost alocate şi pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă din judele Botoşani, iar către Neamţ au fost direcţionate aproape 2,1 milioane de euro. 

Potrivit repartizării, judeţul Iaşi  a primi doar 2 milioane de euro.

„Aceşti bani revin, pe de o parte, în bugetul Consiliului Judeţean pentru decontarea cheltuielilor de la acea dată făcute de noi. Pe de altă parte, îi vom da pentru lucrări noi de consolidare a digurilor sau a podeţelor, lucrări de apărare şi prevenire împotriva inundaţiilor“, a anunţat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Banii trebuie cheltuiţi într-un an.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite