Iaşi: CAMPANIE: Contestaţiile blochează banii UE la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Contestaţiile blochează banii UE la Vaslui
Iaşi: CAMPANIE: Contestaţiile blochează banii UE la Vaslui

Lucrările pentru unul dintre cele mai mari contracte pe bani europeni depus prin Programul Operaţional Regional (POR) nu pot fi demarate din cauza a trei contestaţii.

Citeşte şi:

Turismul din Vrancea, revigorat pe banii UE

Pistă de schi la Slănic Moldova

Fondurile UE merg în străzile din Neamţ

La nivelul judeţului Vaslui a fost semnat până în prezent un singur contract de finanţare pentru refacerea unui drum de 55 de kilometri. Valoarea contractului de finanţare este de peste 95 de milioane de lei şi a fost semnat la mijlocul lunii martie. Deşi au trecut mai bine de patru luni, licitaţia de atribuire a lucrărilor nu a fost finalizată din cauza contestaţiilor. „Pe axa 2 a POR am semnat contractul de finanţare pentru lucrările la DJ 244 B  Creţeştii de Sus- Murgeni. Am organizat licitaţia, am teminat-o, stabilind câştigătorul, dar au apărut contestaţiile. Trei firme contestă această selecţie cu nişte aberaţii fără fundamentare. Acum, aşteptăm deciziile  Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor“, a precizat Vasile Mihalachi, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Tot în judeţul Vaslui, municipiul Bârlad a semnat deja contractul pentru fonduri alocate prin axa 5 a POR, care vizează dezvoltarea turismului. „Cel mai recent proiect semnat de noi este pentru Bârlad, de refacere a centrului istoric. Banii sunt obţinuţi pe axa 5.1, pentru restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural“, a explicat Mihalachi, CJ Vaslui fiind beneficiarul principal al proiectului. Cu bani europeni atraşi prin POR vor fi restaurate Muzeul „Vasile Pârvan“ şi Teatrul „Victor Ion Popa“, dar şi infrastructura şi parcul din centrul municipiului.

Valoarea proiectului este de aproape 20 de milioane de lei,  iar Consiliul Judeţean Vaslui trebuie să aloce peste 3 milioane de lei din care aproape 2,8 milioane reprezintă TVA. De asemenea, Consiliul local Bârlad va contribui cu aproape 300.000 de lei pentru refacerea celor două instituţii de cultură şi a spaţiului verde din centrul oraşului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite