Turism pe două roţi prin Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pasionaţi de mersul cu bicicleta pot face turul oraşului
Tinerii pasionaţi de mersul cu bicicleta pot face turul oraşului

Ieşenii pot profita de utimele zile călduroase din an pentru a face o plimbare pe bicicletă. Punctele de închiriere a vehiculelor ecologice vor fi deschise atât timp cât vremea de afară va permite acest lucru.

Itinerariul celor care apreciază mersul pe biciclete include neapărat Parcul Expoziţiei, bulevardul Ştefan cel Mare în weekend şi câteva dintre obiectivele turistice ale municipiului situate în zona centrală. Cele două puncte de închiriat biciclete, de la Râpa Galbenă şi din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, sunt adevărate zone de atracţie în special în weekend şi în zilele libere.


Cel amplasat în zona Râpei Galbene, la baza Copoului, este de departe cel mai căutat de către ieşenii plimbăreţi. Lăsând la o parte dificultăţile pe care le întâmpină bicicliştii cu traficul din oraş şi cu pistele mai mult ocupate de maşini, cei care se încumetă să traverseze astfel Iaşiul nu au decât de câştigat.
Dealul Copou este una dintre cele mai îndrăgite destinaţii pentru cicliştii amatori, dar şi pentru profesionişti. Cei care aleg acest itinerariu pot vedea clădirea celei mai vechi Universităţi din ţară, „Al. I. Cuza“, şi cele două parcuri din zonă, Copou şi Expoziţiei, unde se pot opri să se odihnească preţ de câteva clipe.


Atracţii turistice în Iaşi   


Cei care au mai multă rezistenţă fizică pot continua traseul până în zona Breazu, trecând de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi de Liceul Pedagogic şi ajungând în liniştita rezervaţie naturală. Un alt traseu pe care îl urmează cicliştii experimentaţi îi duce pe aceştia de pe strada Sărărie spre zona de agrement C.A. Rosetti, de unde ajung înapoi în oraş, în Podu de Fier. Cei care nu se încumetă să urce Dealul Copoului pe biciclete au şi alte puncte de atracţie în municipiu. Turnul Goliei este unul dintre ele, urmat de Palatul Culturii şi de ruinele de lângă Biserica „Sf. Nicolae Domnesc“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite