Turcul din „Morgen“ a făcut spectacol la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yilmaz Yalcin a fost primit cu aplauze de public
Yilmaz Yalcin a fost primit cu aplauze de public

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF) s-a deschis aseară cu o proiecţie de gală: pelicula „Morgen“.

Sărbătoarea filmului de la Iaşi a debutat aseară sfidând frigul pătrunzător şi dezinteresul accentuat faţă de mersul la cinema. „Veniţi să vedeţi filmele la cinema, pe ecran mare, acolo unde este locul lor“, i-au invitat pe ieşeni Ciprian Alexandrescu şi Emanuel Lăzărescu, iniţiatorii IIFF şi amfitrioni ai Galei de deschidere, care a avut loc în spaţioasa sală a Cinematografului Victoria.

Cele mai bune scurtmetraje italiene şi filme horror, în programul Festivalului de la Iaşi

Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

Iaşi: Competiţii de scurtmetraje şi documentare astăzi la Festivalul de Film

Puţină lume şi-a făcut timp pentru a ieşi din casă la deschiderea festivalului

A lipsit fastul de anul trecut, când proiecţia de deschidere a fost dată de „Amintiri din Epoca de Aur“, în prezenţa regizorului Cristian Mungiu şi a actriţei Anamaria Marinca, două celebrităţi născute în capitala Moldovei. Deschiderea festivă a fost urmată de proiecţia filmului „Morgen“, de Marian Crişan, aflat în competiţia de lungmetraj şi premiat, în august, cu patru distincţii la Festivalul de la Locarno. Proiecţia de la Iaşi a fost onorată de prezenţa, în mijlocul publicului, a doi dintre actorii principali ai filmului: Elvira Râmbu şi turcul Yilmaz Yalcin.

image


„Văd filmul a doua oară şi sunt prinsă de poveste ca şi cum n-aş fi jucat în el“, le-a mărturisit ieşenilor actriţa principală. În tonul filmului, Yilmaz Yalcin a spus că-şi doreşte o lume fără graniţe, fără conflicte religioase şi în care să fim cu toţii fraţi. „Vă mulţumesc că m-aţi primit în ţara voastră“, a mai spus Yalcin.


„Morgen“ a fost bine primit de spectatorii ieşeni. Aceştia s-au amuzat la anumite replici şi au aplaudat, în final, filmul şi pe actorii prezenţi. Cele 133 de pelicule difuzate, în  cele cinci zile de festival, la Iaşi îşi aşteaptă în continuare publicul la Cinema Victoria şi în cele trei săli de la Moldova Mall.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite