Tupeu de politician: „Îţi spun ceva, da' nu prin telefon!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Ursu
Ramona Ursu

Moda interceptărilor telefonice care ajung în ziare i-a băgat în boale şi pe politicieni.

Una e să se hlizească atunci când citesc stenogramele lui Vântu cu angajaţii săi. Alta e ca printre aceleaşi discuţii să apară şi câte unul din breasla lor. Cum ar fi deputatul ieşean Relu Fenechiu, surprins de Servicii la o şuietă pe fir cu acelaşi milionar.

Nu-i mare noutate că cei doi sunt camarazi. Ori că parlamentarul liberal ar fi spus că e prieten la cataramă cu primarul PSD-ist Gheorghe Nichita. Oricum, nu mai credea nimeni că injuriile dintre cei doi din campaniile electorale ar fi pe bune. A rămas însă spaima colegilor politicieni, care stau cu frică să nu le apară prin presă vorbele la mobil.

Este şi cazul unei doamne consilier local din Iaşi. Odată ajunsă mare la Primărie, s-a gândit că e de bine că mă cunoaşte de mult timp. Aşa că, acum vreo doi ani, când abia a fost aleasă, m-a sunat să-mi spună "un subiect-bombă". Evident, era doar un şmen personal. I-am explicat că interesul public e zero, deci nu e subiect de presă. A  încercat şi a doua oară. Fără rezultat. 

Aseară, doamna m-a contactat din nou printr-o cunoştinţă comună. "Vrea să-ţi spună ceva, da' nu prin telefon. Cică nu poate aşa, e important", aud în receptor. Nu, zău, doamna consilier? Să fie oare la fel de secret ca atunci când vă plângeaţi că primarul pune beţe-n roate firmei de publicitate la care sunteţi director? Sau ca atunci când aţi făcut donaţii, prin companie, partidului condus de adversarul edil-şef? Eu zic că astea se ştiu deja!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite