Trotuarul din pavele rămâne blocat în Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la pista de pavele pentru biciclişti vor fi finalizate chiar dacă proiectul aprobat de primărie este eronat. Reprezentanţii firmei de construcţii sunt de părere că pista în cauză trebuia să fie ultima etapă din proiectul de reabilitare în Tudor Vladimirescu.

Edilii din capitala Moldovei au reuşit să distrugă traficul pietonal pe unul din cele două trotuare de pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Mult-discutatul proiect al pistei pentru biciclete din Copou şi până în bulevardul Chimiei se dovedeşte a fi un fiasco după ce reprezentanţii Primăriei şi-au dat seama că velodromul nu trebuie să fie supraînălţat faţă de restul trotuarului.


Până să se dumirească edilii însă, muncitorii de la COM-Beton SA au apucat să ajungă la jumătate cu lucrările în Tudor.


Apa de ploaie va ameninţa fundaţiile blocurilor


Acest lucru nu a picat deloc bine ieşenilor din zonă. „Avem de-a face practic cu nişte trotuare supraînălţate, care sunt şi cu 30 de centimetri mai ridicate decât cota zero a clădirilor. Astfel, când plouă, apa nu se scurge în stradă, ci se duce către fundaţia blocurilor“, a declarat Mircea N., locatar.


În ceasul al 13-lea, Primăria a încercat să remedieze situaţia din mers. Directorul tehnic Mihai Chirica a anunţat că trotuarele din Copou până în Bucşinescu vor fi refăcute de cei de la Citadin, urmând ca cei de la COM-Beton să se ocupe numai de trasarea marcajelor. În ceea ce priveşte lucrările deja începute la pista supraînălţată pe pavele din Tudor, aceasta va fi finalizată până în Bucşinescu.


Aceste date nu coincid însă cu cele de la COM-Beton. „Nu am primit nicio înştiinţare că trebuie să ne oprim în Bucşinescu. În acest moment respectăm proiectul iniţial, care implică realizarea pistei cu pavele până în Târgu Cucu. Este posibil ca până ajungem noi în Bucşinescu să ni se comunice alte directive“, a spus Gheorghe Marcu, director general COM-Beton, care este conştient de disconfortul creat pentru pietonii din Tudor Vladimirescu.


„Din câte ştiu, linia de tramvai, şoseaua şi trotuarele din Tudor vor fi înălţate ca urmare a unui proiect de reabilitare. Consider totuşi că realizarea pistei de biciclete trebuia demarată la finalul acestui proiect, când ar fi încurcat cel mai puţin. Asta nu este însă treaba noastră, noi doar executăm comenzile primite“
, a explicat Marcu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite