Trotuarele s-au transformat în patinoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii sunt nevoiţi să calce cu atenţie pe gheaţă
Oamenii sunt nevoiţi să calce cu atenţie pe gheaţă

Numai ieri zeci de ieşeni au ajuns la spital după ce au suferit fracturi sau entorse în urma căzăturilor pe gheaţă, cele mai predispuse la asemenea traume fiind persoanele vârstnice.

Utilajele şi lucrătorii de la Salubris au intervenit pe arterele principale de circulaţie din oraş, însă multe căi pietonale au rămas „zone minate“. Piaţa Unirii sau bulevardul Nicolae Iorga sunt numai două exemple unde asfaltul a fost înlocuit de o peliculă de gheaţă asemănătoare sticlei.

Chestionate în această problemă, autorităţile fac trimitere la Ordonanţa nr. 21/2002, aprobată de Legea 515/2002, respectiv Hotărârea de Consiliu Local 172/2002, prin care se trasează cui revine responsabilitatea curăţării spaţiilor publice.

„Conform legislaţiei, cetăţenii sunt obligaţi să intervină în spaţiile adiacente caselor lor pentru îndepărtarea gheţii şi zăpezii. Cu ce avem noi nu putem să facem lucrurile aşa cum vrea toată lumea, însă toată lumea aşteaptă să muncească alţii. Chiar dacă s-ar mobiliza numai 20.000 de ieşeni ar putea să facă mai multe decât cei 200 de oameni pe care îi avem la stradă“, a explicat Ion Apostol, director Salubris.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite