Trimişi în judecată pentru o ţeapă de patru milioan de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii unor firme din Constanţa au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi pentru evaziune fiscală.

Procurorii anticorupţie i-au acuzat pe Alexandru Săpunaru şi Adrian Eugen Pastia, administratori şi asociaţi ai mai multor firme, de evaziune fiscală în formă continuată. În judecată au fost trimişi şi Anton Parasca, Radu Băiatu, Daniel Dumitru şi Alexandru Pântea pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii susţin că în 2004-2006 inculpaţii au întocmit mai multe documente false pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor către stat. „În scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către stat, au evidenţiat în actele contabile ale unor societăţi comerciale pe care le controlau (SC" Lann Trans Group" SRL, SC "Grain House Company" SRL şi SC" Pasagri & Trade" SRL, toate din Constanţa) cheltuieli nereale pretins realizate în baza unor operaţiuni comerciale fictive (cesiuni de creanţe sau achiziţii fictive de cereale, etc.) pe baza a numeroase documente întocmite în fals de inculpaţi sau de persoane din anturajul lor (contracte de livrări, borderouri de achiziţie, avize de însoţire a mărfurilor şi facturi fiscale)", se precizează într-un comunicat al DNA. Prejudiciul cauzat statului este, potrivit procurorilor, 14.538.310,93de lei (echivalentul a aproximativ 4.067.797,68 de euro).Anchetatorii au pus sechestru pe o parte din bunurile lui Săpunaru, Parasca şi Pastia.Primul termen al procesului va fi la Tribuanlul Iaşi pe 23 ianuarie 2012.

Citiţi şi:

Sentinţă şoc la Iaşi pentru luare mită: 4 ani de executare pentru prefect

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite