Iaşi: Şmecherii cu chitanţele Trezoreriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei ieşeni care au încercat să ocolească plata taxei auto cu ajutorul unor chitanţe false sperau să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Aceştia s-au folosit de faptul că plătiseră o

Cei trei ieşeni care au încercat să ocolească plata taxei auto cu ajutorul unor chitanţe false sperau să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Aceştia s-au folosit de faptul că plătiseră o serie de taxe către stat pentru care primiseră chitanţe şi nu au făcut decât să schimbe pe hârtie destinaţia banilor daţi la ghişeu.

1.200 de chitanţe verificate

„Cele trei chitanţe se regăsesc atât ca serie, cât şi ca număr în baza noastră de date, au antetul Trezoreriei, doar că se referă la cu totul alte categorii de plăţi decât taxa de poluare. Se poate spune că au încercat să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură”, a precizat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi.
Finanţiştii susţin că unul dintre falsuri datează de anul trecut, iar celelalte două de anul acesta. „Din cele 1.200 de chitanţe verificate s-au descoperit trei falsuri. Pe una figurează numele unui administrator de societate, iar pe celelalte două numele unor persoane fizice”, a mai precizat Maria Ţăran.

Atenţie la ţepari

Comisarul Tudor Minea, şeful SPCRPCIV Iaşi, nu exclude posibilitatea ca astfel de cazuri să se înmulţească pe măsură ce vor continua verificările la Trezorerie. Acesta atrage atenţia celor care cumpără maşini la mâna a doua cu taxa de poluare deja plătită de vânzător că pot oricând să se trezească cu surprize neplăcute. „În astfel de cazuri se anulează înmatricularea maşinii. Cel mai bine ar fi să nu se accepte plata taxei de poluare de către altcineva”, a precizat comisarul şef.

În primă fază, maşinile înmatriculate cu ajutorul chitanţelor false sunt radiate. Urmează pasul doi, când Serviciul de Înmatriculări sesizează anchetatorii în vederea întocmirii dosarelor penale pentru fals.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite