Trei tineri bănuiţi că au sechestrat o minoră, duşi cu cătuşe la instanţă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia ar fi lipsit de libertate o fată în vârstă de 16 ani timp de cinci ore, pentru a clarifica o serie de lucruri pe care minora le-ar fi spus despre ei. Fapta s-ar fi petrecut în seara de 28 iulie, pe raza localităţii Voineşti. Tânăra spune că ar fi fost şi violată.

Ora 21.43 Judecătorii au decis în urmă cu puţin timp să admită propunerea de arestare preventivă doar pentru unul dintre cei trei tineri aduşi astăzi la instanţă, respectiv Gheorghe Ungureanu. Împotriva celorlalţi doi, Ionuţ Bejenaru şi Mihai Arvinte, judecătorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea. "Clientul meu a efectuat doar transportul, neştiind ce urma să se întâmple", a spus avocatul Diana Nanea, apărătorul lui Ionuţ Bejenaru.

Tinerii au negat în faţa judecătorilor acuzaţiile formulate împotriva lor.

Ora 18.00: Mama lui Ionuţ Bejenaru, tânărul care conducea maşina, susţine că acesta venea spre casă în momentul în care ceilalţi doi prieteni l-au oprit şi l-au rugat să îi ia şi pe ei. În dreptul Primăriei, unul dintre aceştia i-ar fi spus şoferului să oprească maşina. Pe o bancă, mai spune mama tânărului, s-ar fi aflat tânăra de 16 ani, iar unul din pasagerii maşinii i-ar fi spus să urce. Când fata a refuzat invitaţia, ar fi fost forţată să intre în autoturism. „Din câte am înţeles, băiatul meu i-a dus doar până în faţa casei noastre, după care nu ştiu ce au mai făcut ceilalţi băieţi cu fata", a declarat mama lui Ionuţ Bejenaru, prezentă la Judecătoria Iaşi.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 29 şi 31 de ani, din localitatea Voineşti, au fost reţinuţi şi duşi în urmă cu puţin timp la Judecătoria Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunea de lipsire de libertate.

Victima, o tânără în vârstă de 16 ani, s-a plâns că tinerii ar fi forţat-o în seara de 28 iulie să urce într-un autoturism după care nu ar mai fi fost lăsată să plece timp de cinci ore. Se pare că tinerii ar fi dorit să clarifice nişte afirmaţii care ar fi fost făcute de minoră despre ei.

Tânăra a reclamat şi faptul că ar fi fost violată dar, potrivit anchetatorilor, deocamdată acest lucru nu a fost dovedit prin acte medicale.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite