Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu se întâlnesc la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi preşedinţi discută astăzi, de la ora 17.30, în Aula „Mihai Eminescu“ a Universităţii „Al. I. Cuza“ cu studenţii şi elevii basarabeni din Iaşi.  Întâlnirea este organizată de reprezentanţii Asociaţiei Tinerilor Basarabeni (ATB) din Iaşi, iar accesul în sală este permis tuturor celor care vor să adreseze întrebări celor doi invitaţi şi care au trimis un e-mail de înscriere pe adresa asociaţiei.

În vizită la Mitropolie
„Avem 400 de persoane înscrise şi e-mail-urile continuă să vină. Pentru că sala nu are o capacitate atât de mare, am fost nevoiţi să facem o listă cu primii 360 de înscrişi, urmând ca ceilalţi să poată intra dacă se eliberează locuri“
, a spus Olga Bondari, preşedintele ATB.

Elevii şi studenţii au ocazia să discute problemele cu care se confruntă în România şi, în particular, în Iaşi şi să solicite celor doi şefi de stat soluţii. „Toţi basarabenii au, în general, trei mari chestiuni pe care ar vrea să le abordeze. Este vorba despre taxa de 120 de euro pentru dreptul de şedere, despre lipsa locurilor de cazare, în special pentru elevii de liceu, şi despre timpul îndelungat de obţinere a cetăţeniei“, a mai spus Olga Bondari.


Din delegaţia preşedintelui Mihai Ghimpu fac parte şi Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatolie Şalaru, ministrul Mediului şi Dorin Chirotacă, primarul Chişinăului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite