Iaşi: (UPDATE) Tragedie. Doi copii s-au înecat sâmbătăi la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii din Iaşi s-au înecat astăzi la Eforie Sud. Cei doi, în vârstă de 13 şi 14 ani au intrat în apă pe o plajă neamenajată să se scalde, dar au fost luaţi de curenţi şi s-au înecat.

Băiatul de 13 ani a fost deja scos la mal de salvamari dar nu a mai putut fi salvat. În prezent este căutat trupul celui de-al doilea copil.

Mirel Enache (14 ani) este  din satul Şerbeşti şi Adrian Roşu (13 ani) din satul Coropceni, din comuna ieşeană Ciorteşti.
Aceştia erau însoţiţi de Paraschiva Smoc, directorul şcolii de Arte şi Meserii din comună.

Profesorul supraveghetor a dat deja declaraţie la Poliţie şi se află în stare de şoc.

Grupul de elevi mai avea de stat în tabără numai două zile.

„Ştiu că erau plecaţi în tabără pentru că mi-a spus doamna profesor. Îi ştiu pe copii. Unul dintre ei stătea la bunici. Doamna Smoc a venit director la noi la şcoală de un an“, a spus Gheorghe Gurzun, primarul comunei Ciorteşti.

Şeful salvamarilor din Eforie susţine că pe plajă era arborat steagul roşu care interzice accesul în apă, dar că tinerii ieşeni nu au ţinut cont de acest avertisment.


Adjunctul de la ISJ Iaşi este la Eforie Sud


Ovidiu Ursachi, insectorul şef adjunct al Insepctoratului Şcolar Judeţean, a ajuns deja la tabăra din Eforie Sud, acolo unde s-a întâmplat tragedia în această dimineaţă.

„Eu sunt în concediu pe litoral şi după ce am auzit ce s-a întâmplat am pornit imediat acolo. Până nu vorbesc cu profesorul însoţitor să aflu ce s-a întâmplat nu mă pot pronunţa“, a declarat Ovidiu Ursache, adjunctul ISJ Iaşi.

El a precizat că la nivelul Iaşului, se va forma o comise la şcoala din Ciorteşti care va analiza situaţia. Totul sub supravegherea şefilor Insepctoratului Şcolar, care vor avea grijă să se aplice prevederile legale în vigoare.

„Trebuie să vedem cine a organizat tabăra, în ce condiţii, cine eras desemnat să supravegheze copii şi ulterior vom vorbi de sancţiuni, dacă va fi cazul“, a mai precizat Ursachi.

Anchetă Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS)

Conducerea MTS a dispus înfiinţarea unei comisii de anchetă administrativă pentru a vedea dacă şi în ce măsură există reponsabilităţi cu privire la eveniment în sarcina instituţiilor sau persoanelor din subordine.
Cel desemnat să conducă comisia este ieşeanul Constantin Neagu, subsecretar de stat în cadrul MTS.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite