Iaşi: Tragedia continuă cu înmormântări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Tragedia continuă cu înmormântări
Iaşi: Tragedia continuă cu înmormântări

Două familii din localitatea ieşeană Scânteia şi-au condus astăzi   morţii pe ultimul drum. Doi tineri, o femeie şi un bărbat, au fost jeliţi de sute de oameni

Citeşte şi:

Barierele însângerate ale judeţului

Patronii firmei care deţinea autobuzul de la Scânteia au fost citaţi de procurori

O comună în lacrimi-Doitineri zdrobiţi de tren sunt înmormântaţi astăzi

Doi din cei trei tineri salvaţi sunt în stare gravă

Catastrofa feroviară a făcut înconjurul lumii

Cea mai mare catasfrofă feroviară din Moldova din ultimii 100 de ani

13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Alte 11 familii se pregătesc să-şi îngroape morţii. Celelalte ceremonii religioase sunt programate pentru săptămâna viitoare.
Rudele persoanelor decedate în cea mai gravă catastrofă feroviară din Moldova în ultimii 100 de ani au început să-şi îngroape morţii. Cu lacrimi în ochi, localnicii din Scânteia şi-au luat astăzi rămas bun de la Dan Săcăleanu (30 de ani) şi Petrina Borangic (20 de ani). Conform oamenilor din localitate, tragedia Petrinei este cu atât mai mare cu cât tânăra se pregătea să devină mireasă.
În ceea ce-l priveşte pe Dan Săcăleanu, acesta este nepotul primarului din Scânteia, Fănică Săcăleanu. Bărbatul făcea naveta la Iaşi, unde lucra ca paznic de noapte la o firmă de construcţii.
„Fiul meu a fost concediat joi, iar vineri se ducea la Iaşi ca să-şi ia ultimii bani de la firmă“, a declarat Constantin Săcăleanu. Ultima navetă a lui Dan i-a fost însă fatală. În urma sa, bărbatul a lăsat o soţie şi un băiat de patru ani.

O familie şi-a pierdut doi membri

Catastrofa feroviară de la Scânteia a lovit cel mai tare în familia Chelaru. Dintre cei 15 pasageri ai microbuzului care a fost lovit de tren, nu mai puţin de patru proveneau din comuna Tăcuta, judeţul Vaslui. Fraţii Florin (39 de ani) şi Viorel (37 de ani), cumnatul lor Mihai Rădeanu (54 de ani) şi băiatul lui Florin, Iulian 
(10 ani) au fost toţi spulberaţi de garnitura de tren Braşov-Iaşi. Dacă Iulian şi Mihai au murit pe loc, Florin a decedat pe patul de spital. Familia îndurerată se agaţă acum de speranţa ca măcar Viorel să mai aibă zile. Cei doi fraţi Chelaru lucrau ca zilieri pe unde apucau pentru a-şi întreţine familiile. Soţia lui Florin trebuie acum să aibă grijă de ceilalţi copii, Bianca (14 ani) şi Marius (1 an şi 3 luni). Viorel are şi el doi băieţi, Laurenţiu (13 ani) şi Alex (5 ani).
Şi celelalte 11 familii îndoliate se pregătesc să-şi îngroape rudele. Celelalte ceremonii religioase sunt programate pentru săptămâna viitoare.

Cei trei oameni rămaşi în viaţă au nevoie de sânge

Medicii Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan“ din Iaşi fac un apel către toţi posibilii donatori de sânge. „Pentru a-i putea ţine în viaţă şi zilele viitoare pe aceşti oameni este necesar ca lumea să vină să doneze sânge. Grupele de care avem nevoie sunt A2 şi B3“, a spus Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite