„Tovarăşul“ Nichita în vizită prin şantierul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nichita însoţit de directorul Mihai Chirica a vizitat şantierul din Tătăraşi
Nichita însoţit de directorul Mihai Chirica a vizitat şantierul din Tătăraşi

Zeci de muncitori au măturat sau au montat borduri prin cartierele prin care a trecut marţi primarul Iaşiului Gheorghe Nichita într-o "vizită de lucru" pregătită ca înainte de Revoluţie.

Sub pretextul că vrea să se convingă de faptul că planul de igienizare a oraşului este pus în practică, Nichita a pornit cu directorii din subordine prin oraş. Ca un făcut, prin zonele în care acesta a descins erau spălate străzile, marcat trecerile de pieroni, iar muncitorii lucrau de zor. „Nu ar trebui să ajungem în situaţia asta ca atunci când trece un şef pe aici să facem curat. Ar trebui să fie în sânge asta. Veniţi mai des că pentru asta plătim corect dările la stat", a spus un ieşean.

image

La fel de surprinşi de echipele numeroase de muncitori ale Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) şi Salubris aflate pe esplanada Oancea s-au arătat şi comercianţii din zonă care au menţionat că de luni după-amiază s-a început pregătirea vizitei din teren. „Ieri au fost şi au măturat câţiva muncitori, dar nu aşa de mulţi ca astăzi. Numai când vine câte un şef fac curat", a spus Mihaela B., o vânzătoare de la un magazin din zonă. „Se face permanent, asta este curăţenia de primăvară", a replicat Nichita.

Muncitorii s-au pregătit să-l întâmpine pe Nichita

Spaţiul refăcut anul trecut din Rocons Grup este deja deterioarat, iar prin gropile apărute în zonă a trecut şi primarul Nichita (foto). 

image

Primarul a trecut astăzi şi prin Tătăraşi, pe strada Vasile Lupu, unde muncitorii de la Euroconstruct au început să lucreze la amenajarea trotuarelor deşi lucrările la şina de tramvai şi la stradă nu au fost încă finalizate.

Muncitorii Salubris vor mătura mai puţin

Echipele DSPM au fost mobilizate şi pentru lucrările de curăţenie din cimitire. „În cimitire am intrat la curăţenie cu 200 de oameni. Aproape am finalizat igienizarea acestor spaţii", a spus Luminiţa Sălceanu, şefa DSPM. Totodată, pe bulevardul Socola astăzi au început să fie plantaţi 87 de magnolii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite