Topul celor mai bune locuri de copiat la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care nu s-au pregătit foarte bine pentru testare aleg de regulă băncile din spatele claselor, unde pot vorbi mai uşor cu colegii.

Alegerea ultimei bănci nu este însă mereu oportună pentru cei care nu învaţă foarte bine. „Ca să prinzi o bancă bună trebuie să mergi la examen cu o oră înainte. Orice bancă de la rândul trei în spate este considerată bună“, povesteşte Ionuţ U., student la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.


Tânărul de 24 de ani se fereşte însă de ultima bancă fiindcă a fost mutat de mai multe ori de profesorii săi. „Există riscul ca profesorul să te mute mai în faţă dacă nu înveţi bine, aşa că mai degrabă te aşezi de bunăvoie puţin mai în faţă“, adaugă Ionuţ.


Totuşi, alţi stundenţi spun că au trecut cu brio examene la care erau mai puţin pregătiţi tocmai fiindcă s-au aşezat în primul rând, iar profesorii erau atenţi la ce făceau colegii aşezaţi în spate.


„Depinde foarte mult de profesorul cu care dai testarea. De multe ori mă sfătuiesc cu colegii cum e mai bine să procedăm, dacă n-am mai avut examen cu profesorul respectiv“,
explică Marius T., student la Facultatea de Construcţii de Maşini. În schimb, profesorii spun că încearcă să-şi determine studenţii să renunţe la ideea că pot copia cu sancţiuni drastice. „Nu prea contează în ce bancă stau fiindcă studenţii mei ştiu că, în cazul în care copiază, riscă să fie exmatriculaţi“, spune Gheorghe Pleşu, profesor la Universitatea Tehnică.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite