Iasi: Topul bălţilor de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Topul bălţilor de pescuit
Iasi: Topul bălţilor de pescuit

Pentru preţuri cuprinse între 30 şi 100 de lei ziua de stat pe baltă, pescarii pot pleca acasă şi cu un sac de peşte.

Situată la doar zece kilometri de Babadag, localitatea Sabangia este un punct de reper pentru pescarii care ajung în Dobrogea. Puteţi să ajungeţi uşor în zonă folosind traseul Babadag-Zebil-Sarichioi. Taxa de acces pe baltă este de 100 de lei şi se poate sta de la răsăritul până la apusul soarelui. Pescarul are voie să folosească trei lansete, fiecare cu câte două cârlige, dar şi o undiţă cu un singur cârlig. Balta de la Sabangia are crap, somn, ştiucă, şalău şi caras. Cei care vor să se distreze cu undiţa la Sabangia pot face rezervări la numărul de telefon  0740. 118. 884. Persoana de contact este Aurel Alexa, administratorul complexului Pisicol.


Crapi uriaşi la Siutghiol


În topul bălţilor care au succes la pescari este şi Lacul Sutghiol din Mamaia. Aici, pentru o zi de pescuit trebuie să scoateţi din buzunar 50 de lei şi puteţi pleca acasă cu toată captura. Puteţi folsi doar două lansete şi o undiţă, în baltă existând somn, crap şi stufar. „Am imagini filmate când scot crap de 8 kilograme din Sutghiol. A fost o vară bună pentru că am mai prins câţiva de 5 - 6 kilograme“, susţine pescarul Alexandru Tasa. Începătorii pot prinde cu undiţa fixă caras, babuşcă, roşioară sau guvizi.


Moldovenii pescari aflaţi pe litoral pot da o fugă şi până la balta CAS, situată la intrarea în Mangalia dinspre Constanţa, pe partea dreaptă a drumului, imediat după trecerea peste calea ferată. Taxa de pescuit este de 30 de lei pentru o zi, iar clienţii pot păstra orice peşte prind cu excepţia ciortanului cu greutatea de sub un kilogram.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite